לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאיה

נמצא נחש בבית, לאחר תלונות רבות ואדישות מצד בעלת הבית

שלום. שכרתי בקתת עץ בצפון לשנה, בשטח פרטי במושב בצפון. כבר בהתחלה שמעתי רעשים מוזרים ושיתפתי את בעלת הבית, מצידה הכל חזר אלי באדישות. ראיתי נחש תינוק בגינה ושוב פעם אדישות הבנתי שאין צורך לעשות מזה עיניין, אלא שאז אמא שלי אמרה שאם יש תינוק כנראה שהאמא בסביבה, אמרתי לבעלת הבית. באחד הימים שאני והיא עמדנו על המרפסת עץ בבקתה שאותה אני שוכרת, שמענו רעש גדול מתחת לעץ, היא מיהרה לבעלה והסכימה שזה נחש, אלא שאז בעלה אמר עכברים, אז הם הזמינו מדביר לעכברים.. יומיים אחר כך או קצת יותר, באותו השבוע בדיוק ראיתי נחש אצלי בבית, מיותר לציין שזו הייתה טראומה עבורי, נלחצתי מאוד, הדלת הייתה נעולה, והתקשתי לפתוח את הדלת ולצאת החוצה, אבל יצאתי והשארתי את הדלת אחרי פתוחה.. פשוט ברחתי משם.. בעלת הבית מיד הזמינה לוכד, הלוכד לא לכד את הנחש, אך הפך לי את כל הבית, פשוט החריב לי אותו.. מאז אני לא נמצאת שם, כבר שבוע שאני ישנה בבית מלון, הגעתי עד אילת כדי למצוא לעצמי מקום לישון, אז אני עובדת דרך חברת כוח אדם ומקבלת מגורים שאצטרך לשלם עבורם. יצרתי שוב קשר עם בעלת הבית לאחר שדיברתי עם חברה והיא הוספיה , אם יש תינוק ויש אמא אז יש גם זכר, אבא, עלתה במוחי סברה, אולי קיים קן נחשים במקום. קראתי על נחשים ואני יודעת שהם יכולים להכנס מתחת לרעפים, אני יודעת שהבקתה שלי לא היחידה ששמעו בה רעשים, כי ביום שהיה לי נחש בבית, דייר שכן נוסף התלונן על רעשים בבקתה שלו. בעלת הבית מצידה, גם לאחר שראיתי נחש בבית, המשיכה להתעלם מהטענות שלי ולבדוק האם יש קן נחשים במקום. יותר לציין שאני במצב לא נוח, יצאתי מהבית, כל הדברים שלי נשארו שם, בלי בגדים, בלי כלום, אני עובדת וגרה במקום אחר, מנסה להחזיק עוד כוח שאין.

עו"ד תומר פרלמן

שלום מאיה, אם שאלתך היא, האם עומדות לך עילות משפטיות כנגד בעלת הבית, מההתרשמות הראשונית מהמתואר על ידך, אלא אכן קיימות. בכל אופן יש לבחון את המצב בכללותו, בשלב זה את יכולה לנסות ולהעריך את הנזקים הכלכליים שנגרמו לך כתוצאה מאי התגוררות בנכס לרבות התשלום בגין אותם מגורים חלופיים. ולאחר מכן, לדרוש פיצוי בגין אותם הנזקים במסגרת ההליך המתאים. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר