לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עדי

תשלום חשבון חשמל בניגוד למה שרשום בחוזה השכירות

אני מתגוררת בדירה שכורה מחולקת . בחוזה השכירות רשום שבעל הדירה משלם את כל החשבונות למעט חשמל. ( לפי הרשום בחוזה אני משלמת את החשמל לאחר שנה בהתאם לצריכה הפרטית שלי , לפי קריאת המונה שלי). לאחר שנה חידשתי את החוזה , ושילמתי את חשבון החשמל בהתאם לחישובים שבעל הדירה עשה בהתאם לקריאת המונה שלי. בתמימותי הרבה לא ביקשתי הסברים , ושילמתי 2900 ש"ח . לפני חודש גיליתי שהמונה שלי לא תקין, ושלמעשה אני מחויבת גם על הצריכה של דיירים נוספים. ( שמשכירים חדר לידי ונמצאים על אותו מונה). יש לציין ששאלתי את המשכיר מספר פעמים לגבי צריכת החשמל , והוא טען שאין שום בעיה ושהמונה תקין, ושאין ל מה לדאוג ושאני מחויבת רק על הצריכה שלי. (השיחות הללו מוקלטות). גם הדיירים שלידי התבקשו לשלם חשבון חשמל לפי קריאת המונה שמשותף לשנינו. ( וכמובן שגם להם הוא הסביר שהמונה הוא פרטי לכל דייר , ושאין בעיה במונה). האם אני יכולה לתבוע אותו על כך שהוא מחייב אותי על צריכת חשמל משותפת בניגוד למה שרשום בחוזה? האם סעיף כזה מהווה עילה מוצדקת להפרת חוזה מצידי? כבר הבאתי חשמלאי, שאכן ראה "שהמונה הפרטי" שלי בכלל לא מחובר לדירה .

עו"ד תומר פרלמן

שלום עדי, הנך בהחלט זכאית לתבוע מהמשכיר את ההפרשים אותם שילמת בגין צריכת חשמל אשר אינה משתייכת למושכר על ידך וזאת בתוספת ריבית מיום התשלום ועד ליום קבלת ההחזר, לתביעת רצוי לצרף חוות דעת מטעם איש מקצוע (חשמלאי) אשר בדק את המונה וקבע כי אינו מחובר למושכר. רצוי כי טרם הגשת התביעה תפני לבעל הנכס בדרישה כתובה בה יפורטו הנסיבות ודרישתך הכספית. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר