מימוש צ'ק בטחון ע"י בעלת הדירה
שלום רב, יצאתי מדירה שכורה בתאריך 30/6/2016 לאחר שהתגוררתי בה שנה ו-3 חודשים. המפתחות נמסרו לדיירים החדשים (עולים חדשים). הדייר מצא כי בקיר (לא ברצפה) השירותים ישנן 3 מרצפות סדוקות לאורכן - אשר לא ראיתי ולא ידעתי עליהן ולא גרמתי להן. ידוע (גם לבעלת הדירה) כי בפיר הבניין, הצמוד לקיר השירותים, היה בעבר, לפני כניסתי לדירה, פיצוץ בצינור הביוב אשר הרטיב את כל הקיר והסריח את כל האזור. בעלת הדירה עדיין מחזיקה בצ'ק הבטחון על סך 15000ש"ח, והיא ציינה שהיא רוצה לראות את הליקוי. ציינתי בפניה שברצוני לראות את הליקוי יחד איתה. השאלה היא, האם היא יכולה לעשות שימוש בצ'ק הבטחון כרצונה, מבלי להודיע לי? ומה אני יכול לעשות כנגד זה? - כיוון שאת הליקוי לא אני גרמתי כלל.
רפאל שלום, התשובה לשאלתך מצויה בהסכם השכירות. האם הסכם השכירות קובע תנאי לשימוש בצ'ק הביטחון, כגון מתן הודעה מוקדמת טרם מימושו. בכל אופן במידה והצ'ק ימומש, כאשר לא אתה זה אשר גרם לליקוי, תעמוד לך הזכות להגיש תביעה להשבת הסכום הנגבה בתוספת ריבית והצמדה כנגד השוכר. כמו כן, ישנה האפשרות לבטל את הצ'ק, אך הדבר עלול להוביל להליכים נוספים, כגון הפקדתו של הצ'ק המסורב לביצוע בהוצאה לפועל. תוכן הודעה אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן