שאלה בנוגע לסעיפים בחוזה
שגיא שלום, יש לי שאלה לגבי כמה סעיפים "בעייתיים" בחוזה שקיבלתי לעיון בטרם החתימה. את החוזה כתב עו"ד וישנם הרבה דברים לא ברורים. 1. ביטוח - בחוזה כתוב שאני אחראי על כל מה שעלול להיגרם. אני נדרש לעשות ביטוח תכולה + צד ג' על חשבוני עם הוראה שאי אפשר לתבוע את בעל הדירה . 2. בחוזה ישנו סעיף יסוד ארוך שמציין שבהתראה של 60 יום יוכל בעל הדירה לדרוש את עזיבתי ללא כל תנאי מקדים (קשור לעניין עם העירייה בעבר). 3. המשכיר חייב לתקן על חשבונו כל בעיה ונזק "בכפיפות לשימוש הסביר" - לא מצוין מה זה אומר בדיוק, כך שאני עשוי לשלם על נזקים קיימים שלא צצו. על פניו החוזה חד צדדי מאוד ונראה שמטרתו היא לפתור כל אחריות מבעל הדירה. האם יש לך עצה שתוכל לסייע לי ליצור הדדיות בחוזה ? בתודה מראש.
שלום רב הסעיפים שצטטת למעלה אינם חריגים ומופיעים חדשות לבקרים בחוזי שכירות. עד שלא חתמת על החוזה יש לך זכות להעיר ולתקן על סעיף ולבקש את ניסוחו בהתאם לרצונך. הכל פםתוח למו"מ. כך לדוג' לגבי ס' 2 תוכל לבקש שגם אתה תהיה רשאי לעזוב את הדירה בהתראה של 60 יום מראש. אם לא תצליחו להגיע לעמק השווה - הבחירה בידיך: לשכור הדירה בתנאים של בעל הבית או לחפש דירה אחרת. כמו כן תמיד תוכל לשכור עו"ד שיעשה את העבודה עבורך. בהצלחה, www.behore.co.il
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן