שתי סוגיות הקשורות לתקופת שכירות אחת
שלום לכולם, אשמח לעזרה בעניין שתי סוגיות הקשורות לתקופת שכירות אחת. בעוד חודש אני מסיים את תקופת השכירות בדירה. כאשר נכנסנו לדירה הדיירים הקודמים השאירו לנו במתנה שולחן וארונות בדירה. השאלה שנשאלת כעת היא למי הרהיטים הללו שייכים כעת? בעלת הדירה טוענת כי הרהיטים נשארו בדירה ששיכת לה ועל כן הם שייכים לה אולם הדיירת הקודמת שלחה לי הודעה בוואטסאפ כי היא מעניקה את הרהיטים לנו השוכרים. שום דבר מהרהיטים האלה או אחרים אינו רשום בחוזה גם לא אלה שבאמת שייכים לבעלת הדירה. בקיצור אני רוצה לקחת את הרהיטים האלה איתי אבל מפחד שבעל תהדירה תתבע אותי או תשתמש בצ'ק הביטחון שנתתי לה בתחילת השכירות. סוגיה שניה היא כי לפני חודשיים גילינו שאין בדירה הארכה דבר המהווה סיכון רב. הודענו על כך לבעלת הבית אולם היא לא עשתה דבר בנידון. האם יש בזאת עילה לתביעה, ואם כן מה יכול לצאת לנו מזה? תודה רבה מראש, בוריס
שלום בוריס, באשר לשאלתך בעניין השארת הריהוט ע"י הדייר הקודם ששכר את הנכס טרם כניסתך, הרי שיש לבחון את הסכם השכירות אשר נכרת בינו לבין המשכיר, אם קיים בהסכם סעיף הקובע כי כל מה שיותיר השוכר במושכר יהפוך לקניינו של המשכיר, אזי הריהוט אכן שייך למשכיר, מנגד הרי שאם סעיף כדוגמת זה אינו קיים בהסכם, הרי שהנך בהחלט רשאי לטעון כי הציוד שייך לך וזאת לאור רצונו של השוכר הקודם. באשר לעובדת אי קיומה של הארכה במושכר, הרי שלכל היותר שמורה לך הזכות לבצע את ההארכה באמצעות איש המקצוע המתאים ולדרוש על כך החזר כספי מהמשכיר. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן