לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גל ישראל

האם אפשר להשתמש בשק בטחון

שלום רב, דייר שלי פינה את הדירה והשאיר נזקים רבים מאד. אחר שפניתי אליו דרך עורך דין הוא הסכים להיפגש ולדון בנושא, במפגש סיכמנו על השיפוצים שעליו לבצע, אך כעבור מספר ימי הוא שלח לי מייל שאין בכוונתו בצע את השיפוץ. הפקדתי את השקים בטחון שהוא נתן לי בתחילת החוזה אך שלושתם חזרו. האם מותר לי להפקיד שק בטחון בלי אישור של בעל השק? האם אני יכולה לתבוע את סכום השקים בהוצאה לפועל או בתביעות קטנות? עלות השיפוץ מסתכמת בכ- 20 אלף שקל. תודה מראש

עו"ד תומר פרלמן

שלום גל, שיק בטחון נועד לתת מענה לבעל הנכס במקרים בהם השוכר, גורם לנזקים במושכר במהלך תקופת השכירות ו/או כאשר הוא מותיר חובות בגין התקופה בה שהה שמושכר. באשר לשאלתך בדבר הפקדת השיק ללא אישורו של בעל השיק, הרי שעלייך לפעול בהתאם לנהלים הקבועים בהסכם השכירות עליו חתמת מול השוכר, נוהל כגון, פנייה בכתב לשוכר בדרישה להסדרת התשלום בטרם הפקדת השיק, יחייבך לפעול על פיו. במידה ואכן פעלת בהתאם לנהלים הקבועים בהסכם ואילו השוכר בכל זאת סירב להסדיר את התשלום, בפנייך תעמוד האפשרות להפקדת השיק, במידה והשיק לא יכובד ע"י הבנק הסיבה כזו או אחרת, תוכלי בהחלט להפקידו לפירעון באמצעות הגשת בקשה לביצוע שטר בהוצאה לפועל וזאת ללא מתן הודעה מוקדמת לשוכר, בשלב זה מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד הבקיא בהלכים מסוג זה. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר