סיום חוזה לדירה 31.8.16
שלום ותודה רבה מראש. היום 31 לאוגוסט מסתיים החוזה לשנה. הדייר מהתחלה לא שיתף פעולה ולא ענה לטלפונים (60 יום לפני תום החוזה) וגם ביטל המחאה שנפרעה ע"י הערב שלו. תבעתי אותו בתביעה לפינוי מושכר. עד עתה הוא לא חיפש דירה והיה מציק לדיירות בדירה שכורה ממול עד שהן עזבו. כעת הוא רוצה להיכנס לדירה ממול במקום הדיירות שעזבו ולכן לא מפנה את הדירה ולא ארז מטלטלין. הסברתי שהוא חייב היום למסור מפתח ואין לו חוזה ממחר 1 לספטמבר. האם אני יכולה, ברגע שמוסר מפתח היום להחליף מנעול בדירה, למרות שלא לקח את המטלטלין שלו???? הסברתי לו שממחר לפי החוק הוא נחשב פולש לדירה. מה הדין לגבי זה והאם מותר לי להחליף מנעול ולהכניס דיירים שייראו את הדירה. היו לי הרבה צרות איתו ולכן תלוי ועומד נגדו תביעה לפינוי מושכר.
שלום אילי, הפסיקה קבעה, כי המשכיר מנוע מלעשות דין עצמי וכי סעיפים בחוזה שכירות, המתירים למשכיר במקרה של הפרת החוזה או תום תקופת השכירות, להיכנס לנכס, להוציא את רכושו של השוכר, להחליף מנעול בדלת הכניסה, לנתק את הדירה מחשמל, מים וגז - אינם חוקיים. משכך, הם בטלים ואין לפעול לפיהם. אכן מדובר במצב אבסורדי המטיב עם הסרבנים. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן