וועד בית - על מי חל תשלום חד פעמי
שלום, אני משכיר דירה, רציתי לדעת מה קורה במקרה והוועד דורש תשלום חד פעמי עקב חריגה בהוצאות תקציב הוועד - בעיקר בגלל הוצאות לבעלי מקצוע כגון סתימות בבנין וכו'. הסכום המבוקש הינו 200 ש"ח - האם אני אמור לשלם אותו או השוכר? (מאחר ומדובר בתשלום על אחזקת הבנין, אך אין ציון לגבי כך בחוזה ביני לבינו, הנושא לא ברור). כמו כן רציתי לדעת מה קורה במקרה ובו מחליטים לעלות את הסכום של וועד הבית - האם השוכר מחויב לכך בגלל או שזה נופל על בעל הדירה עד סיום החוזה? תודה
שלום ארבל, לעניין התוספת של ה- 200 ש"ח, אין תשובה חד משמעית והדבר נתון לפרשנות הצדדים. כפי שהנך מציינת בפנייתך, אין התייחסות לנושא זה בהסכם השכירות. אני מניח, כי הסכם השכירות קובע שהשוכר ישא בכל התשלומים השוטפים בגין המושכר, לרבות התשלומים השוטפים לוועד הבית. נשאלת השאלה האם התשלום המדובר הינו בגדר אותם תשלומים?. לשם המענה על שאלה זו יש לבדוק לשם מה הוא נועד, אם אכן מדובר בטיפול בסתימות, הרי שעל פניו נראה כי מדובר במקרה החוזר על עצמו לעתים רחוקות, משכך תוכלי לטעון כי לא מדובר באחזקה שוטפת ולכן על המשכיר לשאת בתשלום. לעניין העלאת דמי הוועד, במידה ואין התחייבות מצד המשכיר בדבר גובה דמי הוועד הבאה לידי ביטוי בהסכם השכירות, אזי ההעלאה תחול על השוכר.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן