גג אסבסט בדירה שכורה
ברצוני להתייעץ בנושא שגיליתי לא מכבר. אני מתגוררת בדירה שכורה בתל אביב תקופה קצרה, ובמהלך הזמן הזה עלה בי חשד שהגגון במרפסת הינו גגון אסבסט. מדובר בבניין ישן מאוד ולא מתוחזק, אבל כל שאר הדברים לא הפריעו לי כמו זה, פניתי לבעל הדירה שאמר בתמורה שאני מוזמנת להביא איש מקצוע על חשבוני שיברר את העניין, ושיהיה לי ברור שבמידה ומדובר באסבסט אין זה אומר שהגגון יפונה. השאלה שלי האם ישנה חובה משפטית על בעל הדירה לפנות את הגגון? האם יש צורך לפנות לעירייה? אשמח לתשובה מהירה בנושא, תודה
שלום רב סיבי אסבסט המשתחררים מלוחות אסבסט-צמנט שבורים, מרוסקים או שרופים או מאסבסט-פריך החשוף לאוויר עלולים לגרום נזק בריאותי בלתי הפיך לשוהים במבנה ובסביבתו, לעובדים ולעוברים בסמוך לאתר, ולתושבים המתגוררים במבנה ובסמוך אליו. לכן, מחובתו של בעל הנכס לנקוט אמצעים מיידיים למניעת המשך המפגע או להפסקתו ולצמצום הסיכון. באתר המשרד להגנת הסביבה ישנם הנחיות מפורטות לבעל הנכס בעניין טיפול במפגע אסבסט. מפגע אסבסט עלול להיווצר כאשר מוצר אסבסט עבר שריפה, כאשר גג אסבסט של מבנה קורס, כאשר מתבצע פירוק אסבסט בניגוד לחוק או כאשר פסולת אסבסט מונחת בערימות. במקרים אלו גדלה הסבירות לשחרור סיבי אסבסט לאוויר והסיכון הסביבתי גדל. אם המדובר במקרה כזה ישנה חובה לפנות את האסבסט כחוק, אחרת יש מקום לדבר עם בעל הבית להשתתף בעלויות הפינוי. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן