תביעה
שלום , יש לי שוכרת שלא שילמה לי 3 חודשים. אי אפשר לתבוע אותה- יש לה איחוד תיקים. הדיירת גרמה לנו עוגמת נפש גדולה מאוד, ואני בטוחה שעל פי הראיות שלי (אסמסים, הקלטות) שום שופט לא היה נותן לזה יד. פשוט התעללות. מעבר ללחצים הנוראים והתקופה הקשה שבגללה לא ישנתי בלילה (ואני עוד בהריון מתקדם) היא הבטיחה שהיא תחזיר לנו את הכסף שהיא חייבת לנו, ועכשיו היא אומרת שאין לה כסף (כמה ברור ) זה לא רק שכירות אלא גם ועד של שנה שלמה (3000 ש"ח) ששילמנו עליה. 1. האם אפשר לתבוע ערבים משנת 2010 , חוזה ראשון שלה? 2. האם אפשר לתבוע את שני ילדיה מעל גיל 18 שגרו בדירה, ונהנו מהשכירות (למרות שאין שום חוזה התקשרות איתם). על הכסף כבר ויתרתי, אבל אני מרגישה שהזלזול שלה ובני משפחתה, הכבוד שלי שנרמס, מחייבים אותי לפעול ולעשות משהו, ולא סתם להניח למצב. הבן שלה כבר אמר : "אין לך את מי לתבוע- יש לה איחוד תיקים ". מה כן ניתן לעשות.
שלום רב החשיבות במקרים כאלה, ולצערי הם נפוצים מאוד, היא להגיש תביעת פינוי לביהמ"ש בהקדם ע"מ לצמצם את הנזקים, ככל הניתן. אין באפשרותך לתבוע מי שלא חתום על החוזה ו/או מי שלא ערב לו. לגבי תביעת הערבים משנת 2010 - הכל תלוי בחוזה ביניכם ובניסוח שלו. בהצלחה, www.behore.co.il
היא התפנתה מהדירה (השאירה כמה קרטונים שפינינו לה לבד ) אני רוצה לתבוע אותה על סכום הכסף שהיא חייבת ועל עוגמת נפש עצומה. אם יש לה איחוד תיקים - יש טעם? או שאני סתם יוציא את כספי לשווא. איך אפשר לעשות צדק עם אנשים כאלה ?
שלום יש להיוועץ עם עו"ד שמתמחה בהוצאה לפועל - אבל מניסיוני קשה מאוד להוציא כסף מאנשים כאלה - ועל כן יש חשיבות לבטחונות והערבים שלוקחים בחוזה השכירות מראש. מע' המשפט אינה מחפשת תמיד אחר צדק. לעיתים שיקולים של הקלה על החייבים ומתן אפשרות להמשיך בחייהם גוברים על הפגיעה ברכושם של אחרים. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן