לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מירב

דיירת שעזבה

שלום רב, בהמשך להתייעצויות קודמות, הדיירת שלנו בשעה טובה עזבה את הדירה ב 20.06 . (איחור של כמעט חודשיים ממה שסוכם בייננו, אבל כבר חשבנו על נזק יותר גדול ) , ב לחודש21 היא לא ישנה בדירה, אבל השאירה דברים מעטים בדירה בגלל שהסתבכה עם ההובלה, ולא היה לה כסף להובלה נוספת. אחרי שהפצרנו בה (הכל באסמסים ) להגיע ואמרנו לה שנעזור לה להוביל את מעט הדברים, היא משכה את זה ומשכה את זה, אמרה שהיא מבטיחה לבוא, אבל לא באה. שלחנו לה SMS שאנחנו שמים לה את הדברים במחסן . היא ענתה " יש הרבה ארגזים ? " רשמנו לה 5-6 . היא לקחה את הזמן שלה... ועכשיו היא רוצה לבוא לקחת את הדברים שלה. היא חייבת לנו 9000 ₪ , ויש לה חובות לחברת הגז שהם על שמנו. בעקרון אנחנו הולכים להגיד לה ששמנו את הדברים במחסן בתשלום. האם אנחנו מבחינה משפטית יכולים 'לא להחזיר' לה את חפציה עד שהיא תשלם לנו. היא שהתה בדירה בזמן שהסתיים החוזה, והיא עזבה את הנכס בלי כל הדברים שלה, למרות התחננויות חוזרות שתבוא לקחת את דבריה. 10 ימים אחרי שעזבה את הנכס החלפנו מנעול. והיא באה להכנס לדירה והבינה שהחלפנו מנעול. עכשיו היא רודפת אחרי , ומתקשרת, ואני לא עונה לה... היא רשמה לי SMS אתמול שהיא מתחת לבית שלי ושהילדה שלה עם מגבת בלי בגדים והיא צריכה דחוף את הדברים , כמובן שזה שיקרי, כי לא נשארו בגדים בדירה, וגם- מה היא עשתה 10 ימים בלי בגדים, למה לא באה לקחת אותם לפני ? יש לי הרגשה שהיא מכינה עילה לתביעה, וברוב חוצפתה היא רוצה להוציא מאתנו כסף, למרות שהיא חייבת לנו הרבה כסף. שוב אני אציין שזו אישה שיש לה איחוד תיקים, לכן לתבוע אותה לא יעזור לנו.... השאלה היא האם כל מה שאנחנו עושים הוא בסדר לאור השתלשלות האירועים שמניתי לעיל, וזה לא מעמיד אותנו חשופים לתביעות מבחינתה? איך אנחנו צריכים להתנהל מולה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אינני רואה איך תצמח לכם תועלת מלהחזיק לה את הבגדים ושאר החפצים האישיים? זה רק יתפוס מקום נוסף במחסן. אני מציע לנסות לקבל ממנה תשלום כלשהו - מה שתצליחו יהיה לברכה, ואת שאר החוב לגבות מהערבים ו/או הבטחונות ככל שישנן. כל עוד לא נקבע אחרת בחוזה ביניכם - אין לכם זכות להחזיק לה את הדברים ואכן היא עוד עלולה לתבוע אותכם... דבר שהוא אבסורדי לחלוטין, כמובן. בהצלחה, www.behore.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר