לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונן

איום פינוי מדירה

שלום רב, אודה לעצתכם בנושא הנ"ל: שכרתי דירה לחוזה של שנה. שילמתי במעמד חתימת החוזה גם עבור החודש הראשון של השכירות, וגם עבור החודש האחרון של השכירות. שאר תקופת השכירות ניתנה באמצעות צ'קים דחויים, ובנוסף נתתי לבעל הדירה צ'ק ביטחון - במידה ואחדש את החוזה צ'ק זה ישמש בתור שכ"ד לחודש הראשון, ואם אעזוב את הדירה - זהו צ'ק הפיקדון שלי שצריך לחזור אלי במידה ושילמתי את כל חובותיי. לקראת סיום החוזה, ובהסכמת המשכיר, הוחלט שאפנה את הדירה חודש לפני תום החוזה (אני רציתי לצאת מוקדם ולו יש דיירים חדשים שרוצים להכנס). המשכיר סרב להחזיר לי צ'ק שכ"ד עבור החודש שקוצר, בטענה שזה משמש אותו כערובה לכך שאעזוב את הדירה ללא חוב. זאת בנוסף לצ'ק הפיקדון שנתתי בתחילת החוזה. לאחר סירוב מתמשך מטעם המשכיר להחזיר לי את הצ'ק על החודש שקוצר, ביטלתי את הצ'ק. המצב כיום הוא כדלקמן - אני אמור לעזוב תוך 3 שבועות. שולמו למשכיר 11 חודשי שכירות שכוללים את כל תקופת השכירות שלי. יש בידי המשכיר צ'ק ביטחון כערובה לפינוי הדירה, אך הוא ממשיך בשלו, וכעת דורש ממני לפנות את הדירה תוך 7 ימים, מכיוון שהוא לא מחשיב את צ'ק הביטחון בתור ערובה, והוא לא מעוניין שאשאר בדירה ללא ערבות (הוא טוען להפרה יסודית של החוזה). אודה מאוד לעצתכם בעניין - מן הסתם שאני מתכוון לפנות את הדירה בזמן וללא שום חובות.... האם יש ביכולתו של המשכיר לפנות אותי בכוח תוך 7 ימים??

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון לא היית אמור לבטל את השיק. מצד שני אם שילמת דמי שכירות זכותך להישאר בדירה עד סוף תשלום דמי השכירות. בתי המשפט יוצאים לפגרה עד סוף אוגוסט. מומלץ בכל מקרה להגיע לפשרה ביניכם ע"מ שלא ישתמש בשטר החוב נגדך. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר