לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ננה

סחיטת בעל דירה על סמך תום תקופת שכירות

שלום רב, שכרנו דירה ל3 שנים (חידוש כל שנה), לפני 4 חודשים התחילה נזילה לשכנים מלמעלה שגרמה פטריות על התקרה של ההנכס המושכר על ידי, כל הפניות אל בעל הדירה שלנו בדרישה לדרוש משכנים לסלק את הנזק, לא הניבו שום תוצאה. זו הייתה הסיבה להחלטה לסיים את השכירות (בסוף תקופת השכירות כרשום בחוזה). כעת בעל הדירה דורש 1200 ש"ח סכום שהוערך כחצי מהעלות הכוללת של שיפוץ הנזק. 1. באם אחליט לתבוע את בעל הדירה, אילו הוכחות אדרש להמציא לתנאי המחייה המחרידים שחוויתי בתקופה הנ"ל (עדים, תמונות, מסמכים שניתנו ע"י גורם רשמי ?) 2. מה ניתן לעשות במקרה ובעל הדירה יסרב להחזיר את שטר הבטחון שניתן לו בעת חתימת חוזה? 3. האם אני מחוייב להשתתף בשיפוץ המושכר אם בחוזה אני מחוייב להחזיר דירה לאחר סיוד, להזכירך הדירה ניזוקה מפטרייה שנגרמה ע"י שכנים מקומה מעליי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב 1. כן ההוכחות שתידרשו הינן: מכתבים שנשלחו לבעל הבית או הקלטות שיחה אם אין מכתבים. כמו כן עדים, תמונות ומסמכים (כמו הצעת תיקון) יעזרו מאוד ויקבעו את גורל התביעה. 2. ניתן לפנות בתביעה לבית המשפט להחזיר את שטר החוב - מה שיגרום לעליות נוספות מצידך. עדיף - לכתוב מכתב בו מודיעים לבעל הבית, כי מבקשים חזרה את הערבות לאחר שעמדתם בכל תנאי החוזה. 3. אם אתה מחוייב להחזיר דירה לאחר סיוד -1,200 ש"ח נראים לי דמי השתתפות הוגנים ביותר בסיוד הדירה. אינך מחוייב להשתתף בשיפוץ הדירה - אולם ניתן לקזז אחד מול השני לדעתי, בהצלחה, www.behore.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר