לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עלמה

סיום חוזה שכירות

שלום רב, בתאריך 31.8.13 מסתיים חוזה השכירות שלי. על פי אחד הסעיפים בחוזה ניתנת לי האפשרות להאריך את תקופת השכירות ב-12 חודשים נוספים (תקופת האופציה) ובלבד שהודעתי על כך בכתב 60 יום מראש. בעל הבית יצר עמי קשר בסוף חודש יולי וביקש להעלות את שכר הדירה בסכום משמעותי (אני גרה בדירה 5 שנים וכל שנה הודיע לי בעל הבית על כוונתו להעלות את שכר הדירה כחודש לפני מועד סיום החוזה). לאחר ששקלתי את אפשרויותיי הכלכליות החלטתי הפעם לעזוב עם סיום תקופת השכירות בסוף אוגוסט. בתאריך 1.8.13 הודעתי לבעל הבית שאינני מחדשת את החוזה מאחר שאין באפשרותי לעמוד בשכר הדירה הגבוה. בעל הבית פרסם את דירתו ולאחר 5 ימים נמצאו שוכרים חדשים ונחתם עימם חוזה. אלא מה? מתברר שהשוכרים החדשים יכולים להיכנס לדירה רק באמצע חודש ספטמבר ולא בתחילתו. כעת מבקש בעל הבית שאשלם לו שכר דירה והוצאות נלוות עבור השבועיים הראשונים של ספטמבר (למרות שאינני אמורה להישאר כלל בדירה לאחר מועד סיום החוזה) מאחר שלפי טענתו היה עליי להודיע לו 60 יום מראש על עזיבתי (ולא על כוונתי להישאר ולממש את האופציה כפי שרשום בחוזה). הדבר נשמע לי הזוי ומופרך לחלוטין. החוזה שלי הסתיים, לא ביקשתי להאריך אותו ולממש את האופציה, וחוזה חדש נחתם במהרה על פי תנאים מיוחדים שסיכם בעל הבית עם השוכרים החדשים (דהיינו כניסה באמצע החודש) ואין לי כל אחריות עליהם. נראה שבעל הבית מצא לעצמו פתרון נוח ומקור מימון שאפשר לנצלו כדי שלא יפסיד, חלילה, פרוטה. מה עליי לעשות?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום עלמה אופציה לשכירות הינה שלך. כלומר בהודעה מראש של 60 יום, ובכפוף למוסכם בחוזה, את יכולה להמשיך באותם תנאי תשלום. אם החלטת לעזוב אינך צריכ להודיע חודשיים מראש, וחודש זהו זמן סביר בהחלט. בהצלחה, www.behore.co.il

מור

שלום, אני נתקלתי בדיוק באותה בעיה. אבל השוכר שלי לא מצא דיירים והוא רוצה שאני ישלם לו על עוד חודש למרות להודעתי יותר מחודש מראש שאני לא רוצה להמשיך להשכיר. הוא מחזיק צ'קים לבטחון. האם הוא יכול לפדות אותם? תודה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר