לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
צ'קים פתוחים לרשויות

לילי

אני בעלת דירה וציינתי בחוזה שאני רוצה צ'קים פתוחים לרשויות האם דרישה זאת מוגזמת ? מה אוכל לכתוב בחוזה כדי שגם הדייר יהיה בטוח שלא אעשה בצ'קים שימוש שלא כחוק ? האם כדאי לקחת צ'ק בנקאי במקום ? { הבנתי שצ'ק בנקאי הוא כמו מזומן ויכול ללכת לאיבוד , מה קורה אם צ'ק פתוח הולך לאיבוד ? עשיתי ביטוח למבנה וציינתי בחוזה סעיף שמבקש מהשוכר לעשות גם ביטוח והוא אינו מעוניין בכך לכתוב בפוליסה של הביטוח ? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב זו לא דרישה מוגזמת לבקש שיקים פתוחים לרשויות. ניתן לכתוב את שם הרשות + סימן קרוס ולמוטב בלבד על השיק כדי שהשוכר יהיה רגוע יותר. שיק בנקאי - כמובן שהוא חזק יותר - כמעט כמו מזומן. ניתן לצלמו - שאם ילך לאיבוד ניתן להודיע על כך. אם שיק פתוח הולך לאיבוד ניתן לבטלו בהודעה לבנק לפי פרטי השיק. לגבי הביטוח - לא מובנת השאלה? אם את עושה ביטוח מבנה. שוכר לא רוצה לעשות ביטוח תכולה, הסיכון בכך חל עליו. בכל מקרה מומלץ כן לעשות ביטוח צד ג' ע"י השוכר. בהצלחה, www.behore.co.il

לילי

שאלתי היא לגביי ביטוח תכולה באם השוכר אינו מעוניין מדוע אני צריכה לרשום א שמו בפוליסה שלי כאילו הוא עשה את הפוליסה ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אינך מחוייבת לרשום אותו בפוליסה. הכל נקבע לפי ההסכמות ביניכם. אם את לא מעוניינת את לא חייבת לציין זאת כאמור. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר