שוכר דירה בעייתי
שלום רב . אני משכיר דירה לשוכר זה שנה שלישית . השוכר בשנתיים ראשונות שילם שכר דירה בזמן לקראת סוף התקופה שמתי לב שהוא מתקשה לשלם מדי פעם חזר השיק אך מיד דאג לבצע העברה בנקאית . לקראת החתימה על החוזה בשנה השלישית התלבטתי עם לחדש ו את החוזה אבל הוא התחנן שאני יחדש לו וסיכמנו שהוא ישלם בשיקים של ההורים שלו הוא נתן לי 6 שיקים וקבענו שאחרי חודש הוא ימסור לישי 6 שקים נוספים כתבנו את זה בחוזה חתמנו וגם החתמנו ערב על החוזה . השקים משולמים במועד אך השוכר לא עמד בהתחיבות שלו לא מסר לי את 6 השקים הנוספים ניתק קשר מבירור שעשיתי הוא כבר שנה וחצי לא משלם חשבונות צבר חובות של אלפי שקלים ברשויות אבל כל החשבונות מופעים על שמו כמו כן דאגתי מיד לעדכן את הרשיות שהוא חידש חוזה לשנה נוספת . שאלתי היא כזאת בעוד חודשיים יפדו שני שקים אחרונים שיש לי אין לי את המשך יתרת התשלום אין לישום קשר עם השוכר הוא ניתק מגע ולא עונה לי . (אמו טוענת שהוא שקוע בלימודים ועובר תקופה קשה) בחוזה שערכנו סכמנו שאני יכול לפנות אותו מהנכס באופן מידי אם הוא לא משלם כולל לפנות את הציוד שלו , האם אני יכול באם הוא לא ישלם את יתרת התשלום לעשות כן על פי החוזה ? יש לי גם שיק ביטחון על סכום של 20000 שקל. וערב על החוזה. מה לעשות???
שלום רב מאחר וכל השיקים נפדו עד כה, הייתי ממליץ לשלוח מכתב רשמי ובו לבקש לקבל את השיקים הנותרים תוך 7 ימים וגו'. במכתב אפשר לציין את כל הטענות ע"מ שיהיה תיעוד לכך בהמשך. בהצלחה, www.behore.co.il
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן