לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

צ'ק ביטחון ושטר חוב לדירה שכורה

שלום רב, אחי השכיר דירה - חוזה לשנה עם אופציה, אבא שלי נתן צ'ק ביטחון על סך 5,000 שח ואני נתתי שטר חוב של הדואר על סך 15,000 שח. לאחר שנה בעל הדירה חידש לו את החוזה (אופציה) ואח"כ חידש את החוזה לשנה נוספת (שלישית). פרט לשנה הראשונה בה קבלתי את חוזה הדירה של אחי, לא קיבלתי אף מסמך על חידוש החוזה, לפני מספר חודשים צלצל אלינו בעל הדירה במטרה לממש את הערבויות, בגלל אי תשלום של מספר חודשים בשנה השלישית. אני מצידי אמרתי לבעל הדירה שזה חוסר אחריות שלו שהוא לא דאג ליידע אותנו על חידוש החוזה ושהוא לא לקח ערבויות חדשות. ושאנחנו לא מתכוונים לשלם לו כי מבחינתינו היינו ערבים רק לשנה הראשונה ומה שהוא עושה מטריד אותנו!. לאחר מכן הוא שלח מכתב מעו"ד, הגבתי בחזרה בכתב את אותם הטיעונים שנאמרו לבעל הדירה בשיחות הקודמות, מאז לא שמעתי ממנו. אני מניחה שאם הוא היה יכול לפדות את הצקים היה עושה זו כבר מזמן, ושאולי הוא רק מנסה להפחיד אותנו כדי שנשלם לו. לכן שאלותיי הן: 1. האם בעל הדירה יכול לפדות את הערבויות? אנחנו נתנו צ'ק לחוזה של השנה בלבד! 2. האם בעל הדירה יכול לתבוע אותנו על סכום גבוה יותר מהסכומים של הערבויות שנתנו, נגיד 50,000 שח? 3. כיצד עלי לפעול? תודה רבה, שרון

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב 1. בעל הדירה יכול לנסות לפדות את הערבויות - שיק ע"י הפקדתו בבנק ושטר חוב בהוצאה לפועל, מתוך תקווה שהדבר ילחץ אותכם לשלם ואולי לא תתגוננו, ואם תתגוננו אולי תגיעו לפשרה וכו'. 2. הערבות שלכם מוגבלת לגובה החיוב 5,000 ש"ח או 15,000 ש"ח לפי העניין. לכל היותר צמוד למדד המחירים או לפי ההצמדה שנקבעה בשטר החוב. 3. עליך לדבר עם אחיך שיסדיר את העניינים. או שתמתין לראות אם מימשו את שטר החוב נגדך. התיישנות לאחר 7 שנים. בהצלחה, www.behore.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר