סעיף חדש בחוזה שכירות
שלום אני שוכרת דירה מזה שלוש שנים בחוזה החדש בעלת הדירה הוסיפה את הסעיף: השוכר יהא אחראי במשך כל תקופת השכירות לכל הנזקים מכל מין וסוג שהוא, ( לא נראה לי הניסוח במקום שיגרמו למשכיר ו/או לשוכר או לכל צד שלישי, והנובעים מהשימוש במושכר על ידי השוכר, מוזמניו ו/או על ידי מי מטעמו. השוכר מתחייב לפצות ולשפות את המשכיר מיד עם דרישתו הראשונה, בגין כל נזק או הוצאה כאמור שיגרמו למשכיר או שיתבעו מהמשכיר על-ידי צד שלישי מצאתי באינטרנט ניסוח אחר: המשכיר לא יהיה אחראי לכל נזק שיגרם לשוכר ו/או למבקרים במושכר או לרכושו או לכל רכוש שהוא, כתוצאה מאחזקת המושכר ומהשימוש בו על ידי השוכר. . השוכר מתחייב לפצות ולשפות את המשכיר בגין כל דמי נזק ו/או הוצאה שנאלץ לשלם, עפ"י פסק דין חלוט או שישלם עפ"י פסק דין חלוט בגין כל נזק כנ"ל ו/או הנובע מאחזקת המושכר על ידי השוכר והשימוש בו ככל שתביעה זו נובעת מאי מילוי או הפרת התחייבות של השוכר או מאחריותו על פי הסכם זה ו/או עפ"י כל דין ובלבד שלשוכר ניתנה הודעה על כל דרישה ו/או תביעה, כאמור, כך שלשוכר תינתן הזדמנות נאותה להתגונן בפני כל דרישה ו/או תביעה, כאמור. שאלותי 1 מהו הניסוח העדיף 2 אני משלמת ביטוח על הדירה האם זה משנה מבחינת האחריות תודה מראש :
שלום רב כמובן שעדיף הניסוח שהשוכר ישלם ע"פ פס"ד של ביהמ"ש וכו'. אם את משלמת ביטוח , הרי שכבר הסיכון בעיקרו מנוטרל - אולם מבחינת הניסוח עדיין עדיפה האפשרות השנייה, במידת האפשר. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן