מכירת דירה שכורה
שלום, בעל הדירה שבה אני מתגורר בשכירות רוצה למכור את הדירה. הוא דורש להראות את הדירה לקונים ומתווכים שונים למשך שעה בשבוע. אין בחוזה סעיף ספציפי בנושא. השאלה שלי היא: כמה פעמים בחודש ו\או בשבוע יכול בעל הדירה לדרוש להראות את הדירה ולמשך כמה זמן. תודה מראש, שניר.
שלום רב אם לא קבעתם בחוזה - נראה לי סביר פעם בשבוע למשך עד שעה בתיאום מראש. אין התייחסותצ בחוק לעניין זה- מה שתתאמו ביניכם במתחם הסבירות. בהצלחה, www.behore.co.il
תודה על התגובה. שעה בשבוע נראה לי לא סביר. תחשוב ו זה - אני מנוטרל למשל שעה! בשביל עסקה שאדם שאין לי שום קשר אליו מבקש לבצע. לי זה לא מתאים. סביר בעיניי פעם בשבוע, קונה אחד או שניים בו-זמנית למשך כמה דקות - רבע שעה גג! מה עוד שנאמר לנו בע"פ שיבוא קונה אחד פעם בשבועיים לפעמים שבוע. שורה תחתונה, אני לא חושב שסביר שבעל דירה ירקוד על שתי חתונות: גם יהנה מהשכירות וגם יקבל בית פתוח. מה דעתך?
שלום בהחלט אפשר לסכם על תקופה יותר קצרה של 1/4 שעה - ופשוט לקבוע עם כל המתעניינים באותו הזמן. באין התייחסות בחוזה לעניין זה - כל הסכמה ביניכם היא טובה. בהצלחה,
שכחתי לציין שזה נאמר לנו כששכרנו את הדירה. פעם בשבועיים זאת אומרת. לאחרונה בעל הדירה דרש להעלות את תדירות ביקור המתעניינים.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן