מיכל

ביטוח מבנה ותכולה וצ'ק בטחון

שלום רב, לאחרונה חתמנו על חוזה סטנדרתי להשכרת דירתנו לזוג. )החוזה הינו חוזה סטנדרטי שקונים בסטימצקי) יש לי מספר שאלות : 1. הדיירים שאיתם סגרנו חוזה טוענים שאין מחויבות מצידם לעשות ביטוח מבנה לדירה מאחר ויש ביטוח מבנה במסגרת המשכנתא לדירה.. ולכן מתנגדים לעשות ביטוח מבנה או תכולה לדירה האם הם צודקים ? או שכדאי להתעקש על כך ? 2. הדיירים נתנו לי צ'ק בטחון שכתוב עליו "בטחון" . יש לך מושג אם זה בסדר ? בנוסף נתנו צ'ק בטחון לעיריית יבנה שכתוב עליו "פז גז בטחון" האם המילה בטחון פוגעת ביכולת שלי לממש את הצ'ק חו"ח במידת הצורך? 3. הדיירים מתעקשים שאין צורך שיתנו לי צ'ק בטחון עבור חברת חשמל והארנונה מכיוון שאנו מעבירים את החשבונות הללו על שמם. יש לך מושג אם הם אכן צודקים ?

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום מיכל העניין הביטוחי - נסגר לפי מה שכתוב בחוזה. הנכון הוא- כי כל עוד יש לכם משכנתא יש לכם גם ביטוח מבנה - צריך לבדוק רק שהסכומים שהדירה מבוטחת תואמים את שוויה בפועל. הנכון הוא, כי אם חשבונות החשמל והארנונה עוברים על שם הדיירים - אזי החוב הוא שלהם - אולם לעיתים הגופים הללו מנסים בכל זאת לגבות את החוב מבעלי הבית בשיטת "מצליח", שנית לעיתים הגופים הללו מעבירים חזרה את שם בעלי הבית לאחר הודעה חד צדדית מהשוכרים (כל עירייה ומנהגיה שלה), כך שיש חשיבות עדיין לשיק פתוח לפק' הגופים הללו. לעניין המילה ביטחון - הרי שאת יכולה לפנות עם שיק כזה להוצאה לפועל - אבל לא לפדות אותו בבנק. בהצלחה, www.behore.co.il

צ'ק בטחון או צ'ק בנקאי

תודה על תשובתך המהירה האם לאור העובדה כי ניתן לפנות עם הצק להוצאה לפועל בלבד רציתי לשאול האם היית ממליץ לדרוש צק ללא המילה "בטחון": או לחלופין לדרוש צ'ק בנקאי.. תודה רבה שוב

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום כמובן ששיק ללא המילה ביטחון עדיף, ויותר מכך עדיף שיק בנקאי, אולם שיק בנקאי דורש עלויות וערבויות להוצאותו - ובד"כ שוכרים לא מסכימים להוציאו. ככל שהביטחון חזק יותר, הסיכוי להיקלע לצרות יורד. בהצלחה, www.behore.co.il

מיכל

בהמשך לשאלתי לעיל ברצוני לציין כי בנוסף לצ'ק ביטחון החתמנו ערבים מטעם הדייר על גבי החוזה לערבות. תודה