לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עולה_חדש

בעלת דירה מסרבת לשלם

שלום רב, חתמנו על חוזה שכירות לפני כ-5 חודשים ויש צורך להדגיש שהיה לנו זמן מוגבל לשכור דירה. חודשיים מאז שכירת דירה הגענו לארץ כעולים חדשים (אני, אשתי ושני ילדים קטנים). מכיוון שאני מדבר עברית, בדקתי את החוזה לפני חתימה ולא מצאתי שום דבר מיוחד או יוצא דופן. נתקלנו בבעיות חמורות מיד אחרי שהשתכנו בדירה. כבר בהתחלה, גיליתי שאני צריך לתקן אמבטיה סטומה ולהחליף חלק מלוח חשמל. למרות ששילמתי סך של 850 ש״ח, הצלחתי להחזיר רק 500 ש״ח בקושי אך הסתבר שלא הבנתי מה מחכה לי. כשניסיתי להשתמש במזגן כדי לחמם את הדירה, גיליתי שהוא לא מחמם בכלל. אז התקשרתי לבעלת דירה והסביר לה את המצב אך היא סירבה לטפל בעניין כי היא ״אינה אחראית על התיקונים האלה לפי ההסכם״. מיד אחרי קניית תנור חימום, נשרפו לנו שני שקעים. נאלצתי לשלם סך של 1,800 ש״ח כדי להחליף חלק מלוח חשמל יחד עם השקעים שנשרפו. יש סעיף בהסכם שכתוב שכתוב בו במפורש שבעלת דירה צריכה לתקן או להחליף את השקעים. יחד עם זאת, יש עובש שנמצא ליד אלד החדרים. אני אתקשר אליה מחר ואני משוכנע שהיא תסרב לשלם. האם אפשר לתבוע אותה? תודה רבה מראש על תגובתכם!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב תמיד אפשר לתבוע - והשאלה אם ייפסקו תשלומים תלוייה בחוזה ביניכם ובשופט וכו'. ראשית מומלץ לדבר שוב עם בעל הדירה ולהיות חד משמעיים בעניין התשלומים הנדרשים. שנית, אם לא עוזר, להכין מכתב ולשלוח לבעל הבית ע"מ שיהיה תיעוד. שלישית לשקול תביעה בתביעות קטנות שאתה יכול לייצג את עצמך לבד בסכומים של עד כ-33,000 ש"ח לערך. בהצלחה, www.behore.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר