דנה

בעיות עם בעלת הדירה

שלום רב, אני שוכרת דירה כבר תשעה חודשים עם עוד שותפה. לאחר ארבעה חודשים בהם שכרתי חידשנו חוזה סטנדרטי (כי השותף הקודם עזב לפני הזמן). בתחילת פברואר הודעתי לבעלת הדירה שב-1 למרץ אני מעוניינת לעזוב אך היא אמרה לי שהיא מעוניינת לדבר עם העו"ד מכיוון שהיא והשותפה צריכות להסכים על כך שאני עוזבת. (חוזה שכירות סטנדרטי). אמרתי לה שאני אמצא לה לפי הקריטריונים שהיא מעוניינת דייר שהיא תרצה ותבחר והיא מאיימת עליי שתיקח אותי לבית משפט מכיוון שלא הכל "הולך כפי שאני רוצה" ושחוזה זה הוצאות ועו"ד ומבחינתה היא לא מעוניינת שאני אעזוב. האם יש לה סיבה למנוע ממני עזיבה? במיוחד לאחר שאמרתי לה שמבחינתי אני אראה כל יום אנשים ואחפש לה דייר שיתאים לה ושהיא תהייה מעוניינת בו? אני חוששת שהיא תנסה להשתמש בשטר חוב שנתתי לה. אשמח לעזרה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום דנה בעיקרון תקופת החוזה נקבעת בחוזה עצמו - בד"כ לשנה אחת, ונקבעים הכללים לאפשרות היציאה המוקדמת. אם לא קבעת אפשרות ליציאה מוקדמת מהחוזה את מחוייבת עד לתום תקופת החוזה. במקרה כזה אפשר להציע לבעל הבית השתתפות בעלות העו"ד ע"מ לסלול את דרכך ליציאה מהדירה, בנוסף לעזרה במציאת דייר טוב במקומך. בהצלחה, www.behore.co.il