מיכל

שטר חוב בעת חתימת חוזה סטנדרטי

שלום עו"ד בכור, לגבי חתימה על שטר בטחון: אנו חתמנו עם השוכרים על חוזה סטנדרטי של סטימצקי, בתוך החוזה יש סעיף שמציין מיהם הערבים לקיומו של החוזה. שאלתי היא : 1. בפועל השוכרת לקחה את החוזה והחתימה את הערב (שהוא בנה) ללא נוכחותי ולאחר מכן העבירה לי העתק מן החוזה החתום (כך סיכמנו ביננו). האם מצב זה הינו קביל או שעלי להיות נוכחת בעת חתימתו על סעיף הערבות בחוזה? 2. האם נדרש צילום ת.ז. של הערב בנוסף לחתימתו? 3. הדיירת כבר נכנסה בפועל לדירה, בסיכום המקורי ביננו סיכמנו על הערבויות הבאות: העברת צ'קים לביטחון לרשויות השונות וצ'ק בטחון כללי, וכן חתימת ערב על שטר ערבות. אולם, בחוזה של סטימצקי עליו חתמנו יש סעיף "כתב ערבות", המציין כי "הערבים ערבים ערבות אוואל להתחייבויות הנובעות מחוזה זה" . האם כתב ערבות מסוג זה המשולב בחוזה, מחליף/ יכול להחליף שטר חוב שבו מצויין הסכום עליו ערבים הערבים? או שמומלץ בכל זאת לחתום על מסמך שטר חוב הקובע סכום כזה? סליחה על האורך ותודה מראש.

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום 1. רצוי להיות נוכח בעת החתימה שלא ת ישמע טענה שזה לא החותם - עוד יותר מומלץ לחתום בפני עו"ד - כך שיזהה בוודאות את החותם. 2.כן נדרש צילום ת.ז. - לדייק בפרטים ולקחת כתובת פרטיתף עבודה, תלושי משכורת וכו'. 3. מומלץ על שטר חוב בנוסף. כתב ערבות קושר הערב לחוזה אולם אינו מהווה שטר חוב בפועל. בהצלחה, www.behore.co.il