לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עמנואל

ניצול שוכר

שלום, ברשותי חוזה שכירות לשנה עם סעיף יציאה של חודשיים מראש בתנאי שנמצא שוכר. לאחר שמונה חודשים הודעתי לבעל הדירה שאני עוזב ומצאתי שני שוכרים ראויים. בעל הדירה הערים קשיים כגון העלאת שכר הדירה, ביטול סעיף היציאה לשוכרים החדשים, בקשת שטר חוב מעבר לערבים וכדומה. בעל הדיה מבצע זאת כי הוא לא רוצה שאני אסיים לפני המועד ומחזיק 5000 ש"ח מזומן שנתתי לו בנוסף לצ'קים. ראוי לציין שבדירה היו ג'וקים כחודשיים שבהם לא גרתי בדירה לסירוגין. מה ניתן לעשות? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כדאי לתעד את הדברים במכתב המ ופנה לבעל הדירה, כך שלא יוכל לחזור על אותה התנהגות פעם נוספת בעתיד. בהצלחה,

עמנואל

שלום רב המצב כרגע שיש שוכר חדש שחתם על חוזה עם בעל הדירה. השוכר החדש קנה חלק מהדברים וביצע הובלה חלקית ואני הכנסתי לו את הציוד (המפתח עדיין ברשותי כי השוכר אמור להיכנס בעוד יומיים). בעל הדירה ביקש ממני לשלם 500 ש"ח טרחת עורך דין עבור החוזה החדש - דבר שלא מוזכר בחוזה עם הדייר החדש או בחוזה שלי. מאחר וסירבתי הוא ביטל את החוזה עם השוכר החדש כעבור יום בטענה שהוא לא חוקי כי הערבים לא הופיעו בזמן החתימה - יש לציין שהשוכר החדש הביא צילומים של תעודות זהות והבטיח שהערבים יגיעו תוך יומיים (הם היו בחו"ל ובינתיים הגיעו), דבר שהוסכם על ידי בעל הדירה בזמן החתימה. האם אני רשאי לראות את עצמי פטור מהחוזה שלי ברגע שנחתם חוזה חדש ולשים קץ לניצול הזה? תודה מראש!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר