לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עידו

ערבות עבור דייר חלופי

שלום, אני שוכר דירה ומעוניין לצאת טרם סיום החוזה. הסעיף בחוזה שמתייחס ליציאה מוקדמת מגדיר, שמעבר לכך שמוטל עליי למצוא את הדייר שיהיה מקובל על המשכיר (מה שהגיוני לדעתי) עליי לשלם קנס על הטרדתו של המשכיר בסך חודשיים שכירות, בנוסף עליי לערוב לאותו דייר במשך כל תקופת שהייתו. שאלתי היא: האם זה חוקי שאשמש כערב לאדם זר? האם יש היקף לערבות שאתחייב אליה? האם זה יהיה עד סוף החוזה שלי? עד סוף החוזה שלו? אם במהלך השכירות, תיטרף עליו דעתו והשוכר יצית את הדירה? הגיוני אני אצטרך לשלם על כך? שאלה נוספת: במעמד החתימה, מעבר לפיקדון וכתב ערבות, שילמתי את החודש הראשון והאחרון מראש. האם יש איזשהו חוק שמגן עליי ומחייב את המשכיר להחזיר לי את סכום החודש האחרון ששילמתי מראש אם יצאתי טרם סיום החוזה? תודה מראש.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הרבה פעמים נתקלתי בעניין מציאת דייר חלופי במקום הדייר שיוצא. פחות נפוץ עניין הערבות לדייר הנכנס - בכל מקרה האם יש ביטוח לדירה? אם יש משכנתא לדוג' לבעל הדירה אזי הוא מחוייב בביטוח דירה. אם לא לדעתי כדאי להגביל את גובה הערבות למשהו סביר, כגון 30,000 ש"ח לדוג' - תלוי בגובה השכירות, תקופת החוזה שנשארה נוהג באיזור וכיוצ"ב. אין חוק לעניין החזר תשלום - מה שקבעתם בחוזה זה מה שקובע את מסכת התנאים ביניכם. בהצלחה, שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר