הפסקת חוזה שכירות לפני המועד
לפני כשלוש שנים אני ומשפחתי עשינו תושב חוזר מארה"ב לארץ, לני כשנה וחצי שכרתי דירה באילת וכמו כן פתחנו עסק לצערי העסק לא הצליח והפסדנו הרבה מאוד כסף כתוצאה מההשקעה הזאת וכיום אנו נמצאים במצב פיננסי קשה המחייב אותנו לעזוב את הארץ ולחזור עם המשפחה לארה"ב (שם יש לנו בית ועסק ריווחי) ביקשתי מבעל הדירה להפר את החוזה בסוף מאי (כשבפועל החוזה אמור להסתיים רק בסוף ספטמבר) עם הסבר מפורט על המצב שבו אנו נמצאים כיום ונתתי לו שלושה חודשיים הודעה מוקדמת. בעל הדירה סירב לשחרר אותי מהחוזה והציע לי לפרסם את הדירה ביד2,. כך עשיתי ומצאתי שוכרת שמוכנה לקחת את הדירה במחיר שאני משלמת כיום 4300ש"ח , כשצילצלתי לבעל הדירה לספר לו על כך הוא טען כי המחיר של הדירה יעלה בסוף חודש ספטמבר מ4250 ₪ לחודש למחיר של 5000ש"ח לחודש (זאת לאחר ששוחח עם מתווך שמבין בתחום לפי טענותיו - למרות שאני שוחחתי עם מספר מתווכים והם טוענים שלא כך המצב) כרגע השוכרת החילופית לא מעוניינת בדירה בגלל העלייה המסיבית בשכר הדירה ואני לא יודעת מה לעשות? האם ישנו חוק שמחייב אותי לשלם גם אם אין לי? האם שלושה חודשיים מראש זה לא מספיק זמן הודעה מוקדמת? אני יודעת בוודאות כי הוא לא ימצא שוכר במחיר שכזה לדירה הזאת ולכן אני בטוחה שהמתווך סתם ימרח את הזמן. אני רוצה לסגור קצוות לפני שאני עוזבת את הארץ (כולל לסגור את חשבון הבנק שלי) ולכן חשוב לי להגיע עם בעל הדירה להסדר כדי לקבל חזרה את השיקים שנתתי לו ולהפקיד לו מזומן מראש עד לסוף תקופת השכירות. אנא ייעצו לי מה ניתן לעשות בנידון נ.ב: בחוזה לא קיים תחנת יציאה או סעיף של הפרת חוזה כלשהו, כמו כן החוזה הינו לשנתיים
שלום רב הכל כפוף להסכמה ביניכם - מה שהסכמתם בחוזה. אם הסכמת לחוזה ללא תחנת יציאה - אזי את צריכה להתגמש עם בעל הדירה. אחת האפשרויות היא שאת תשאי בהפרש כולו או חלקו בין דמי השכירות הישנים לחדשים - וכך תוכלי לסיים את החוזה במינימום נזק. חודשיים-שלושה זה זמן מספק- אולם אם לא קבעת זכות זאת בחוזה - אז זה נתון לחסדיו של בעל הדירה. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן