ביטול השחוזה ע"י השוכרת (אני)
שלום, אני גרה בדירה שכורה עם שותף, החוזה עד יולי. אני רוצה לבטל את החוזה עכשיו ולצאת מהדירה. על פי החוזה שחתמתי אני יכולה לצאת מהדירה במידה ומצאתי דייר חלופי. הדייר שנשאר בדירה, השותף שלי, מוכן לקחת את החלק שלי בחוזה על עצמו ולהחליף את הצקים שלי לצ'קים שלו עם בעלת הדירה. בעלת הדירה גילתה שחסר לה צ'ק אחרון של חודש יולי שטוענת שלא קיבלה אותו, שקיבלה רק 11 צ'קים (לפי מה שרשום אצלנו במחאות הבאנו לה את הצק הזה וגם היא חתמה בחוזה שקיבלה 12 צקים). היא מאשימה אותנו ודורשת שניתן לה צק חדש, בנוסף היא לא מוכנה שהדייר הקיים ייקח את החלק שלי בשכירות. היא מסרבת לעשות חוזה חדש בטענה שעורך דינה יייעץ לה לא לעשות חוזה חדש באמצע החוזה הקיים (עד חודש יולי). היא מאיימת עלינו שאם לא ניתן לה צק חדש היא תשתמש בשטר חוב שנתנו לה על סך 20,000 ש"ח היא מתנגחת בנו, לא מוכנה להחליף איתנו את הצקים ולבטל את החוזה מולי ולא מסכימה להיפגש איתנו על מנת לדון בנושא. אשמח לעזרה תודה רבה
שלום רב מערכת היחסים נקבעת בין הצדדים. אם אכן יש לך זכות לצאת ע"פ החוזה - זכותך לעמוד על זכות זו - מה עוד שהשותף שקיים מסכים לקבל עליו את ההתחייבויות. לעניין השיקים- אין טעם לתת שיק חדש במיוחד עכשיו שאת יוצאת מהדירה. את יכולה לבדוק את השיקים לפי המספור העוקב שלהם - ולראות היכן השיק ה-12. בכל מקרה אם המשכירה חתמה שהיא קיבלה 12 שיקים- זה מחייב אותה. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן