לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאיר

בעייה במבנה בדירה שכורה

להלן מכתב שכתבתי לבעל הדירה שאני גר בה. האם יש לי קייס? תודה רבה ברצוני לציין שיש סעיפים בחוזה, "מצא את הדירה......למעט פגם או מום נסתר". כמו כן, המשכיר מתחייב למסור את הדירה.....ותיקון כל הדרוש תיקון בדירה. -רשום- 17.2.2014 מאת: מאיר לכבוד: הנדון: ליקויים שיש לתקן בדירה המושכרת, א.נ., 1. בחדר ילדים ישנה מסגרת דיקט במקום בו היה מזגן חלון, המסגרת בגובה 30ס"מ מהריצפה והיתה מוסתרת ע"י רהיט כשהדירה הושכרה. המקום בו חסר קיר או חלון מהווה מיטרד שכן קור רב חודר דרך מסגרת העץ שאינה אטומה וכמו כן רעש רב. ליקוי זה הוא ליקוי במיבנה הביית ובנוסף בחזקת פגם/ מום ניסתר (סעיף 3 בחוזה) ועליך לתקנו. יש לתקן את הקיר באופן שיבודד מקור ומרעש. 2. בחדר שינה הורים מותקן מזגן חלון בגובה 20 ס"מ מהריצפה. המזגן כבר אינו בשימוש. רוח פרצים חודרת דרך ומצידי המזגן. המזגן מהיותו מתכתי "פועל" כמקרר ומקרר את החדר. כמו כן, המזגן מהיותו מתכתי וגדול ובפנותו לכביש ולרחוב "פועל" כסוג של מגבר קול (תיבת תהודה). רעשים מהרחוב מוגברים לתוך חלל החדר ואוויר קר זורם אל תוך חלל החדר. ליקוי זה הוא ליקוי במיבנה הביית ובנוסף בחזקת פגם/ מום ניסתר (סעיף 3 בחוזה) ועליך לתקנו. יש לתקן את הקיר באופן שיבודד מקור ומרעש. 3. בבדיקתי עלה כי עלות תיקון הקירות היא בין 1500-2000ש"ח, אני מוכן לטפל בתיקון מול בעלי מקצוע ולשאת בתשלום במידה ואקבל ממך אישור בכתב שכספי יוחזר לי. 4. לצערי פניותי החוזרות והנשנות אליך העלו חרס. 5. לצערי אין בכוחי לתקן את הדרוש תיקון על דעת עצמי שכן המדובר הוא בשינוי המבנה. כמו כן, אין בכוונתי לשאת בעלות התיקון שכן מדובר בפגמים במיבנה הדירה. 6. במידה ולא תיבחר לתקן את הפגמים האמורים עד לסוף חודש מרץ אאלץ לפנות לארכאות משפטיות. בכבוד רב מאיר

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ע"מ לדעת את מע' היחסים בין הצדדים יש לעיין בחוזה ביניכם. מומלץ לפנות לעו"ד מקומי ע"מ לעיין בחוזה ושלוח מכתב בהתרם. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר