לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סיגל

המשכתי ללא חוזה

שלום רב באוקטובר נגמר לי החוזה, ובעל הדירה ואני לא חתמנו על חוזה חדש אלא רק נתתי לו צ'קים לשנה הבאה. האם זה מחייב כהמשך חוזה- וכל תנאי החוזה הקודם שנחתם אכן תקפים?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בגדול תופס מה שחתמתם ביניכם, וביהעדר חוזה חתום לפי הנוהג. מאחר וכך נהגתם בשנה שעברה -עקרונית זה חל עליכם, אולם אם תרצה ביטחון שלא יפנו אותך באמצע השנה ו/או הגנות אחרות, רצוי לעגן אותם בכתב, אחרת אין לך ביטחון שבעל הדירה לא יוציא אותך, אם הדבר יהיה יותר מתאים לו. בהצלחה,

סיגל

ואם אני זו שרוצה לצאת? אני מחויבת לחוזה גם אם לא חתום?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון התשובה היא לא, אלא אם הבטחת לבעל הדירה, כי תשארי עד סוף השנה או שבחוזה הקודם התנתם שגם הסכמות בע"פ ייחשבו כחושה לכל דבר ועניין. בהצלחה,

סיגל

תודה רבה על התשובה אם כך האם קביל שאבטל הצ'קים ? אני אפרט טיפה יותר- אני הודעתי שברצוני לעזוב לפני למעלה מחודשיים- כיון שההתניה בחוזה הקודם היא שאמצא מחליפה אני כן מחפשת, אבל נתקלת בחוסר שיתוף פעולה מהדדירת הנשארת ואין עם מי לדבר כי בעל הבית הוא אביה. היא לא עונה לבנות שמתקשרות , היא בכוונה לא מרימה את הראש אפילו מהמחשב כשבנות באות לראות - וכבר מעל שללוש בנות אמרו לי שהיא נראית להן לא נעימה ולכן לא רוצות להיכנס.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר