לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סיגל

סיוט בדירה

שלום רב - בחודש אוקטובר נגמר לי החוזה ואני ובעל הבית לא חתמנו על חוזה חדש- אלא רק נתתי לו צ'קים - האם נתינת צ'קים נחשבת כהבטחה שבעל פה? אני רוצה לצאת עכשיו והודעתי שברצוני לעזוב לפני למעלה מחודשיים- כיון שההתניה בחוזה הקודם היא שאמצא מחליפה אני כן מחפשת, אבל נתקלת בחוסר שיתוף פעולה מהדירת הנשארת ואין עם מי לדבר כי בעל הבית הוא אביה. היא לא עונה לבנות שמתקשרות , היא בכוונה לא מרימה את הראש אפילו מהמחשב כשבנות באות לראות - וכבר מעל שללוש בנות אמרו לי שהיא נראית להן לא נעימה ולכן לא רוצות להיכנס. הסיבה שאני עוזבת זו היא אפשר לומר שממש עברתי התעללות נפשית על ידה והיא אף איימה עלי שאצא משם בוכה .... אני עוברת סיוט של ממש כי היא לא מוכנה לקבל אף מחליפה כך האם קביל שאבטל הצ'קים במצב זה- בעיק בהתחשב בעובדה שאני לאחצומה כרגע על חוזה ? סיגל

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מסירת השיקים כמוה כהתחייבות לכל דבר ועניין, ועל כן יש סיכוי כי השיקים יוצגו לפירעון. יש לפעול ע"פ ההסכמות שהסכמתם בחוזה הקודם ביניכם. המלצתי, לתעד את המקרים ואף לשלוח מכתב על כך לבעל הדירה, כך שיהיה לך תיעוד מסודר, והם לא יוכלו לדחות בלי סוף... בהצלחה,

סיגל

תודה רבה. כתבתי לבעל הדירה את כל מה שקורה וכן יש לי הודעות מבנות שניסו להתקשר והיא לאענתה. בסופו של דבר בשיחה שהתקיימה בשבת ביני לבין הדירה סוכם שאני יכולה לצאת עכשיו ללא מציאת מחליפה , אך עלי לשלם"קנס" של שכר דירה אחד- שזה בעצם יעשה על ידי כך שאת צ'ק הבטחון הפקידו כשנכנסתי הם לא יחזירו לי. את הצ'קים הוא התחייב להחזיר לי לאחר שאסגור את החשבונת של החודשיים האחרונים מול הדיירת. את החשבונות אני כמובן מתכוונת להסדיר אבל אני כבר כ"כ חוששת מהם ומזה שהיא תמציא חשבונות נוספים או משהו - היא מעולם לא הראתה לי חשבוניות וכל התקופה שילמתי על פי מילתה. האם במצב כזה כן קביל לבטל את הצ'קים- כלומר שהוא התחייה להחזיר אותם- אך אני חוששת שלא יחזיר ומעדיפה להקדים תרופה למכה ולבטל עכשיו. תודה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם הוסכם על ביטול שאר השיקים (ורצוי בכתב - גם בשביל ההוכחה או לפחות הקלטה של השיחה) הרי שאת יכולה לבטל את השיקים, אולם מומלץ לנסות לקבלם על כל מקרה. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר