שטר ערבות(ערבות בנקאית)
שלום רב, הסתיים החוזה בדירה שכורה הקודמת שהייתי בה. כאשר חתמנו על חוזה בעל הדירה התעקש על שטר ערבות ע"ס 10000. כרגע החוזה הסתיים ואין חובות בדירה שקשורים אלי אך בעל הדירה מסרב להחזיר לי את שטר הערבות. השטר פג תוקפו בעוד 3 חודשים אבל אלו 10000 ש"ח שמשועבדים לטובת השטר, שאני צריך אותם. הצעתי לבעל הדירה לפנות טלפונית לכל הגורמים המתאימים (עירייה, מים, חשמל) אך הוא סירב בטענה שהוא צריך בעצמו לבדוק את הדברים וכאשר הוא יסיים הוא יחזיר לי את השטר. בחוזה לא כתוב הרבה לגבי השטר, רק שאני צריך להביא לו אותו. האם מה שהוא עושה זה חוקי, מחזיק בשטר לאחר סיום החוזה? והאם יש לי מה לעשות בנידון? הוא אומר שהוא יכול להחזיק בשטר עד לתוקפו. תודה.
שלום רב אכן היה רצוי לקבוע בחוזה הוראות לגבי הנושא. מאחר ולא קבעתם הוראות מבקש בעל הדירה להחזיק אותו עד לתום תקופתו - שאם לא כן מדוע תוקפו הוא 3 חודשים עד לאחר החוזה? הצעתי - לשלוח מכתב רשמי שבו אתה מבקש לקבל חזרה את הערבות ומודיע כי אין עוד חובות לכל גורם שהוא. לידיעתך קשה לעצור ערבות בנקאית אם היא תופעל, אולם מכתב כזה יכול להוות אינדקציה לכך שלא נותר כל חוב בצירוף הקבלות ששולמו כל התשלומים. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן