לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ים

מהו חוזה לא סביר ?

היי, יש לי בעיה עם בעלי דירה נוקשים עם חוזה ללא סעיף יציאה. באוקטובר התחלתי ללמוד בצפון , חזרתי לאר סמוך לפתיחת השנה והייתי מאוד לחוצה למצוא דירה חתמתי חוזה עם הדירה הראשונה שמצאתי . בחוזה סעיף היציאה הוא רק במידה ואני מוצאת מחליף לאחר כמה חודשיים היו לי המון קשיים אישיים בצפון ומתוכם קושי למצוא עבודה לכן חזרתי לבית הורי במרכז ואני ממשיכה לימודי במכללה במרכז. בעלי הדירה אינם מוכנים להגיע איתי לפשרה ומחייבים אותי לשלם להם גם את התשלומים כגון חשמל למרות שיש שותפה שניה שנותרה בדירה בצפון ומבזבזת את החשמל כרצונה . במעמד חתימת החוזה בעלת הדירה ידעה כי אני חסרת ניסיון וזהו חוזה ראשון מסוג זה שאני חותמת עליו היא "שיחקה" את עצמה במתחשבת ואמרה לי לחתום במהירות . כל החוזה כמובן רשום רק לטובתם של בעלי הדירה . מיותר לציין שאינני מוצאת מחליף לדירה. חילופי הדברים בינינו הפכו ללא נעימים. קראתי לאחרונה כי יש סעיף שנקרא "עושק" האם הוא מתאים למצבי? ישנם עוד דברים נוספים שנראים לי כלא חוקיים במעשיהם של בעלי הדירה ובחוזה .

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מאחר וחתמת על החוזה מרצונך את נתפסת ע"י בתי המשפט כאחראית למעשייך והיה עלייך לקרוא את החוזה במלואו. חשבון החשמל הינו בעיה מול השותפה- אפשר לבקש ממנה להתחשבן על כך - וזו לא בעיה של בעלי הדירה. מומלץ לנסות למצוא דיירים מחליפים או לשלם שכ"ד עד סוף החוזה. איין כאן עושק. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר