לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שני

מפתח לדירה וסתימה בכיור

שלום, אני המשכירה של הנכס. לפני כשבועיים החל ויכוח איתי ועם שתי הדיירות מכיוון שהן ביקשו שיהיה להן מפתח ספר. בעת הכניסה לנכס נתתי לדיירות שלוש מפתחות. הן טענו שלפעמים הן יהיו מעוניינות לסבלט את החדר הפנוי אז יצטרכו עוד מפתח. לאחר תקופה התקשרו אלי לבקשת מפתח נוסף, סירבתי. אחר כך אמרו לי שהמפתח "הלך לאיבוד" לא היה לי דרך להוכיח זאת ,לכן אמרתי להן שאני מוכנה לתת מפתח נוסף אבל הן צריכות להתחייב בפניי שלהבא, במידה והמפתח הולך להן לאיבוד הן יצטרכו לשלם על החלפת הצילינדר שאחליף. הן סירבו. במקביל שבוע לאחר כניסתן לדירה הייתה סתימה בכיור במטבח, תיקנתי את הסתימה והאינסטלטור החליף את הסיפון. כעת (לאחר חודש וחצי) הן טוענות ששוב יש סתימה. קשה לי להאמין שכול כך מהר שוב יש סתימה. אני חוששת שהן גרמו לכך, בגלל שלא הסכמתי לתת להן מפתח נוסף, אך אין לי דרך להוכיח. בחוזה לא רשום שום דבר על נושא המפתחות. בנוגע לסתימה כתוב שעלי לתקן רק אם זה "בלאי סביר". מה עלי לעשות בנוגע למפתח ובנוגע לכיור?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל בכפוף להסכמות בחוזה ביניכם. בד"כ בלאי סביר אכן חל על המשכיר ונזק על השוכר. כלומר אם זו סתימה כתוצאה מדברים שנזרקו לכיור בכוונה העלות היא עליהם - הבדיקה פשוטה- לפי דברי האינסטלטור המתקן את הסתימה. לעניין המפתח - האם יש בעיה מיוחדת לשכפל עוד עותק מהפמתח? אם אין בעיה עדיף לתת להם עוד עותק כיום ולהחליף צילינדר רק בגמר השכירות- אם יש חשש שעותקים נוספים מסתובבים. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר