סיום חוזה שכירות לפני המועד
שלום, לפני כחודשיים הודעתי למשכיר כי אני עוזבת את הבית והתחלתי בחיפושים אחרי משכיר חדש, לפני חודש עזבתי, במהלך החודשיים האחרונים חיפשתי דיירים חדשים, למעלה מ 30 איש הגיעו לראות את הבית, בעל הבית סירב לחתום ולקבל זוג עם תינוק שרצו להשכיר (סעיף כזה אינו נמצא בחוזה השכירות, אין תנאי לקבלת שוכר ללא ילדים), אנשים נוספים שראו את הבית לא רצו להשכיר בטענות: 1.תחזוקת הבית במצב ירוד 2. בעל הבית בעייתי אני משלמת לו כבר חודש ימים על בית ריק ! אני שוקלת לבטל את השיק הבא 1/4 , ולתבוע החזר בגין חודש אחרון ששילמתי , בעל הבית מסרב לשחרר אותי מהחוזה, בטענה שזו בעיה שלי ועלי למצוא דיירים שיהיו מקובלים עליו (ללא ילדים) למה אני צריכה לשלם על עקשנות שלו והתניית חוזה לחדש למשכירים שיבואו , הרי הוא מחויב לתת לדייר החדש את התנאים שיש לי בחוזה כיצד עלי לפעול ? האם יש עילה לתביעה ? אנא עצה דחופה !
שלום רב הכל תלוי בחוזה ביניכם. אם קבעתם, כי את יכולה לצאת בהודעה מראש ללא התניות - אזי אינך תלויה בגחמותיו. אם לא הסדרת מנגנון כזה - עלייך ליישר קו לפי דרישותיו או לשלם עד סוף החוזה. ביטול שיק יכול להוביל לתביעה בהוצאה לפועל - מומלץ להיוועץ עם עו"ד קודם לביטול השיק. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן