שכירות בקומה שנייה בבית
שלום, אני שוכרת קומה שנייה של בית פרטי במושב. כששכרתי את הדירה גר שם (בחלק התחתון של הבית) בעל הבית עם זוגתו. לפני כחודשיים עזב במפתיע בעל הבית את ביתו והשכיר אותו למשפחה עם ילדים. מכיוון שזה אותו הבית ישנם ימים בשבוע שזה ממש בלתי נסבל להיות שם בגלל מוזיקה בווליום גבוה, טלוויזיה, רעש וכדומה. ביקשתי מהם שיתחשבו אך העובדה שמדובר ממש באותו הבית מקשה על העניין. בשבועיים האחרונים היו שני מקרים שממש לא יכולתי להיות בבית והייתי צריכה לחפש מקום אחר להיות בו. (בפעם אחת הכלב שלהם השתחרר ופחדתי לעבור ובפעם השנייה הזמינו חברים בשבת ושמו מוזיקה בעוצמות שפשוט לא יכולתי לשהות בבית) אם הייתי יודעת שאגור עם משפחה ייתכן וכלל לא הייתי שוכרת את המקום. האם לאור העובדה שהתנאים השתנו זו יכולה להיות עילה להפרת החוזה? (בחוזה רשום שאם אני רוצה לעזוב לפני הזמן עלי למצוא דייר אחר במקומי, אך במצב הנוכחי אין סיכוי שמישהו יסכים לגור שם) אודה לתשובתך, טל.
שלום רב הכל כפוף לחוזה ביניכם. אינני רואה סיבה שמישהו אחר לא ירצה את המקום. ישנם כאלה שמגיעים מאוחר רק לישון ואחרים שרעש פחות מפריע להם. רצוי לפעול ע"פ ההסכמות ולמנוע ויכוחים /משפטים מיותרים. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן