אין סעיף יצאה בחוזה שכירות
שלום, אני שוכרת דירה - חצי מרתף מתחת לבעלי הדירה. תחילת הסכם 10/2013 - לצערי הרב אימי נפטרה והיה עלי לחזור לביתה (לטפל בבעה"ח) הודעתי לבעל הדירה כשבוע לפני שמצבה הדרדר ועדכנתי כי אצטרך לעזוב הדירה, במטרה שאמצא דייר אחר / אשלם במשך חודשיים בשל ההתראה הקצרה. כשהגעתי להסכם ראיתי שאין סעיף יצאה מוקדמת , אלא הודעה 60 יום לפני סיומו 10/2014. לצערי הרב בעל הדירה מקשה מאד במציאת דייר חילופי - לא רוצה אם חד הורית, רוסים, אנשים מעל גיל 35 ...(זאת אומר בעל פה). במודעה שהוא פרסם ביד 2 העלה את מחיר השכירות ובנוסף לא מאשר לי להעלות תמונות במודעה שלי. שיתפתי אותו במצבי הנפשי הקשה (בת יחידה, שאימי נפטרה) וכמובן הכלכלי.. ואין ממש מענה. בפעול חודשיים לא נמצא דייר והוא בטוח בצ'קים שלי לעוד חצי שנה. מה באפשרותי לעשות? 1. יכולה להקליט אותו שהוא מצהיר על אפליה ? 2. לבטל לאחר מכן הצ'קים? 3. להתלונן בעירייה על שכירות לא מוצהרת? 4. לגשת למס הכנסה ? אני אובדת עצות. על פניו הוא נעים ונחמד אך בשורה התחתונה 8 הזוגות שכן הגיעו לראות את הדירה.. לא חתמו, כנראה מכשיל השכירות לעת עתה. תודה וחג שמח
שלום רב מע' היחסים של הצדדים נקבעת ע"פ החוזה שחתמו ביניהם. מאחר ואין לך ס' יציאה את בבעיה בעיקרון: נתייחס להצעות שלך: 1. האפשרות הכי סבירה - יכול להראות את מאמצייך למצוא שוכרים חלופיים. מצד שני הוא לא מחוייב לכך בחוזה. 2. אסור לבטל את השיקים - מאחר ויכול לפעול מולך בהוצאה לפועל. 3. לא יעזור לך לפתור את הבעיה. 4. שכירות עד כ- 5,000 ש"ח פטורה מתשלום מיסים. על כן נראה שכרגע למרות שהוא מקשה עלייך את צריכה להמשיך ולהראות את הדירה לעוד אנשים ולתעד את המקרה בתקווה שהוא אכן יתרצה ויסכים להשכיר למישהו אחר - סה"כ הוא גם ירוויח מדמי השכירות שעלו. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן