הפקדת צ'ק ביטחון על זכרון דברים חודש לפני חתימת חוזה לדירה.
שלום רב, חתמתי על זכרון דברים עם בעלי דירה חדשים אשר אומר : - שנפגשנו בתאריך X - שאני מתחייבת לא לחפש דירה אחרת ושהם מתחייבים לא לחפש דיירים אחרים - שהחוזה על הדירה "חוזה שכירות בלתי מוגנת" יחתם ב25/5. - (אני לא בטוחה לגבי הסעיף הזה אם היה או לא) - אם בסופו של דבר אני מחליטה לא לעבור לדירה. אם אני לא מקיימת את אחת מהסעיפים לעיל הם מפקידים צ'ק על סך של 5000 ש"ח. הסכום גבוה כי נתתי חצי מהצ'ק ביטחון (על הצ'יק גם רשמתי צ'ק ביטחון - זה משפיע ?) אך במחשבה שלא ינוצל. בעלי הדירה שינו את החוזה, אמרתי להם מה לא מקובל שינו חלק מהדברים אך חלק לא היו מוכנים, היות ועדיין לא הייתי מוכנה לחתום על חוזה זה אמרתי שאני לא רוצה לעבור. בעל הדירה הפקיד את הצ'ק הבוקר..... מותר לו? מי צודק פה? זה המון כסף? הוא לא היה מוכן להתפשר על פחות... אפשר לתבוע שיקח פחות כי סכום זה פשוט לא הגיוני? יש לי עד מחר לבטל את הצ'ק אבל רציתי להיות בטוחה מי צודק פה לפני שאני מבטלת. זה קרה הבוקר, בבקשה חיזרו אליי בהקדם אני די לחוצה ומרגישה שניצלו אותי וגנבו ממני !!! בברכה ובתודה מראש, בקי
שלום רב מתן שיק כמוהו כמתן מזומן כמעט ולכן קשה להצדיק את ביטולו. אם הסכמת לתת שיק ביטחון על הדירה אם לא תחתמי אז יהיה לך עוד יותר קשה לבטלו. חסרים לי פרטים ע"מ לדעת את סיכוייך להצליח בביטול השיק ואם אכן הדבר מוצדק - ולכן מומלץ להיעזר בעו"ד שמומחה בהוצאה לפועל (לשם מגישים התנגדויות אם אכן תבטלי את השיק - ובעל הדירה ירצה להפעילו כנגדך). בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן