לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מור

עלויות נוספות בעזיבת דירה באמצע חוזה

היי, שכרתי דירה לתקופה של שנה ונאלצתי לעזוב אותה לאחר 3 חודשים. החוזה שעשיתי נערך ע"י מתווך שמנהל את הנכס עבור בעל הדירה, מאחר והוא גר רחוק מהדירה. בחוזה נכתב: "השוכר יהיה רשאי לקצר את תקופת השכירות ובלבד שימציא שוכר אשר ייכנס בנעליו על כל המשתמע מהחוזה". לכן, עדכנתי את בעל הדירה שאני עוזבת ולאחר יום כבר מצאתי שוכר חלופי שעונה על כל תנאי החוזה. התקשרתי לבעל הדירה, והוא אמר לי לפנות לאותו מנהל הנכס שסגרתי מולו את החוזה, כדי לסגור חוזה עם הדיירים החלופיים. כשדיברתי עם המתווך לקביעת פגישה, הוא אמר שעריכת החוזה מחדש עולה 500. בעל הדירה דורש מאיתנו או מהדיירים הנכנסים לשלם את הסכום ולא מוכן לשלם אותו בעצמו. זאת למרות, שבשום מקום לא מצויין שנידרש לשלם דברים נוספים חוץ ממה שבחוזה, ובחוזה לא מוזכר דבר כזה באף מקום, מה גם שאנחנו לא נדרשנו לשלם לאותו מתווך כשנכנסנו לדירה. בעל הדירה חושב שזה ברור מאליו שהחלפת דייר תגרור עלויות נוספות שהוא לא אמור לשאת בהן, ולא מעניין אותו שזה לא סוכם בחוזה. אני טוענת שאם בעל הדירה גר רחוק ובוחר להיעזר באיש מקצוע שינהל לו את הנכס זה עניינו הפרטי והוא צריך לשאת בהוצאות, לי אין בעיה גם לערוך חוזה מולו שלא עולה כסף. אני לא רוצה לפוצץ את החוזה בגלל זה, וחשבתי לשלם את זה ולתבוע אותו אחר כך. האם אני צודקת, ומה אתה ממליץ לעשות? (החוזה אמור להיסגר היום - אשמח לתשובה מהירה) תודה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לא אני לא ממליץ לעשות כן, כי עלויות של ניהול תביעה עולות יותר מ-500 שקלים. אם בעל הדירה אכן משלם את העלויות למתווך / איש מקצוע - אזי זה הוגן לפצותו על ההפסד שנגרם לו. אין המדובר בכספים שהוא לא מוציא. יש כאלה הנעזרים בעו"ד ומשלמים את שכ"ט אם הם רוצים לעזוב. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר