לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אוהד

הקדמת סיום חוזה שכירות

שלום, אני שוכרים בית והשכירות אמורה להסתיים בסוף השנה,מאחר ורכשנו בית הודענו לבעל הבית שלנו שאנו לא נחדש את החוזה בתום תקופת השכירות הנוכחית,בנוסף הוסכם בינינו שנפרסם את הבית ואם נמצא שוכרים חדשים נפנה את הבית לפני המועד המקורי,מצאנו שוכרים חדשים ובעל הבית חתם איתם על חוזה שכירות, תאריך הפינוי מוסכם על כולם, נוצר מצב שאני רודף אחרי בעל הבית כדי שנחתום על קיצור תקופת השכירות ובכך שיפתור אותנו מהחוזה המקורי (תאריך הפינוי המקורי),האם יש לי הצדקה משפטית לחייב אותו לחתום על קיצור מועד השכירות ? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי בחוזה ביניכם. אם לא מוקנית לך זכות כזאת בחוזה - אזי יש להמשיך את ה"רדיפה" אחר בעל הבית ע"מ שישחרר אותכם מהחוזה. אם מוקנית זכות כזאת - אפשר לשלוח לו מכתב רשמי המודיע לו על החלפת השוכרים ובהמשך לסיכום עמו והדבר יהווה ראיה. בהצלחה,

ארטיום יוחננוב

שלום, אני שיכר דירה חודשיים מתוך 12 חודשים המופיעים בחוזה. עקב התקבלותי לטכניון, אני נאלץ להפסיק חוזה. בחוזה שלי כתוב, שאם רוצה להפסיק חוזה תרם סיום 12 החודשים, אז עלי או להמציא שוכר במקומי לשביעות רצון המשכיר ובהסכמתו. אך המשכיר, כעת אומר שלא יסכים לשוכר חילופי באותו המחיר שאני שוכר, אלא באלף וחצי ש"ח יותר (במקום 1700 הוא ישלם 1850ש"ח) האם הבקשה הזאת חוקית? הרי אם אני הייתי ממשיך לשכור דירה, הייתי משלם לו 1700... אז למה הוא מעלה כעת מחיר? הדבר מונע ממני למצוא שוכרים במהירות. אנא תשובתך והתיחסותך ארטיום

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום הכל תלוי בחוזה ביניכם. אם אין התייחסות - אני מניח שמס' אחוזים לפי מחיר שוק זה דבר מקובל בהחלט. בהצלחה, שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר