לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מני

מציאת שוכר חליפי

שלום, אני מעוניין לסיים את חוזה השכירות שלי ולהביא שוכר חליפי במקומי. ע"פ החוזה: "אם מסיבה כלשהי יחליטו השוכרים לעזוב את הדירה, יהיו ראשים לסיים את השכירות ובלבד שימצאו שוכר על דעתו של המשכיר. לאחר שיחתום השוכר החדש על חוזה מול המשכיר, יסתיים החוזה בין השוכרים למשכיר". בעלת הדירה אינה מעוניינת שאפרסם מודעה עם מחיר שכן היא רוצה לדון על המחיר עם הדיירים הפוטנציאליים (מה שמפריע לי להביא אנשים לצפות בדירה) וכן, מהבנתי, היא מעוניינת להעלות את המחיר כיוון שלדעתה אנחנו משלמים "זול". החוזה עתיד להסתיים בעוד כ9 חודשים ואני רוצה לצאת בעוד כחודשיים. האם בעלת הדירה יכולה לדרוש מחיר מעל מה שנקוב בחוזה איתי עבור התקופה שנותרה עד תום החוזה? האם בעלת הדירה יכולה לטעון שאף דייר פוטנציאלי לא מתאים לה (וכך למשוך אותנו עד סוף החוזה)? האם במצב המתואר שבו בעלת הדירה מקשה עלי להביא שוכר במקומי הן על ידי מחיר גבוה יותר והן על ידי "אי התאמה" אני יכול לטעון שהיא בעצם לא מאפשרת לי לקיים את החוזה וכך בעצם מפרה את החוזה מולי? תודה מראש,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון אתה זה שרוצה לצאת באמצע החוזה ולכן אתה צריך לגלות סבלנות. אם המחיר יעלה בגבולות האחוזים בודדים - אני לא רואה מניעה למה לא לשתף פעולה עם בעלת הדירה. הרי לא עיגנת את זכותך זו בחוזה - אם זה כ"כ מפריע לך. אם היא תמשוך אותך - אתה תתעד את הדברים ותפנה את תשומת ליבה לכך שעבר כך וכך זמן וכך וכך שוכרים - הכל בכתב. בינתיים עוד מוקדם מידי לחששות שלך, בהצלחה,

מני

תודה רבה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר