שאלה דחופה
שלום רב,שאלה דחופה לגבי חוזה שכירות. בחודש ספטמבר האחרון אני ושותפה שלי חתמתנו על חוזה לשכירות דירה.נאמר לנו כי אמור להתחיל שיפוץ תמא ,אך המועד לא ידוע וכנראה יקח זמן.הוספנו סעיף לחוזה כי ברגע שיחל השיפוץ שכר הדירה ירד לסכום X. בחודש מרץ תלו דף בחדר המדרגות ,בהתראה של יומים שהשיפוץ מתחיל.מסתבר שבעל הדירה כלל לא ידע על כך והשיפוץ אכן התחיל תוך יומיים עם שכר הדירה שסוכם בהתאמה.בפגישה עם בעל הדירה בעקבות כך נאמר בע"פ כי הוא מתחייב לעדכן אותנו על כל צעד דרסטי בתהליך,כגון הריסת חדר מדרגות ,סגירת הסלון לצורך מרפסת שמש וכו'.היום הופתעתי לגלות כי חדר השינה שלי עומד להיסגר בשבוע הבא ועלי לפנות את כל תכולתו עד לסיום הבניה,מה שמונע מבעדי להשתמש בחדרשלי.בגלל שאנחנו שותפות לדירה ולא זוג,אין באפשרותי להמשיך לשהות בדירה ואין ביכלתילהיערך לכך בשבוע ימים.גם מציאת דירה לוקחת זמןשלא לדבר על הוצאה כספית של הובלה וכו.בחוזה עלי להודיע 60 יום על עזיבה.ששאלתי היא האם ניתן לבטל את החוזה?האם אני יכולה לא להסכים לשלם את התשלום לדירה כי זכויותי הבסיסיות לקיום בה מתבטלות?האם אני יכולה לדרוש פיצוי על עגמת הנפש שנגרמה שכן לא הוסבר שום דבר לגבי תכנון הבניה ו/או הזמנים שלה.אשמח לתשובה בהקדם.תודה רבה כותרת: * (עד 50 תווים!)
שלום רב הכל תלוי בעיקרון בחוזה ביניכם. לפי דברייך, סיכמתם מנגנון של פיצוי במקרה של שיפוץ תמ"א כולל הפחתת מחיר או לחילופין פינוי במקרה שלא תרצי להישאר. יש ללכת לפי המנגנון המוסכם או לדבר עם בעל הדירה - אם מסכים לשינוי אחר. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן