לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור

חוזה דירה

שלום. אני שוכר דירה כמעט שנה ובחזה כתוב שאני פטור מתשלום מים, הבעל בית שלי טוען שעשה טעות בחוזה כשכתב שאני פטור מתשלום המים ומבקש ממני לשלם 50 ש"ח כל חודש עבור המים. בתחילת תקופת השכירות הוא התקין מוני מים ולפי המונה אני מבזבז 33 ש"ח בחודש. הוא טוען שהיות וחברה שלי נמצאת אצלי הרבה אני צריך לשלם 50 ש"ח בחודש, הטענה שחברה שלי נמצאת אצלי הרבה היא נכונה יש שבועות שהיא אצלי בסביבות 3-4 ימים בשבוע ויש שבועות שפחות. יש לי כמה שאלות. הראשונה, האם יש איזה גבול שחברה שלך יכולה לישון אצלך? (היא בעצמה שוכרת דירה, הדירה שלה והעבודה שלה במרחק שעה נסיעה מהדירה שלי) השניה, הוא מאיים שאם היא תגיע אלי הוא מעיף אותה, האם מתר לו לעשות דבר כזה כי זה בשטח שלו וכו? השלישית, האם לפני שאתה משכיר דירה אתה צריך לדווח לרשויות? בתודה מראש ליאור.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל לפי ההסכמה ביניכם. אם הסכמתם שאתה פטור מתשלום מים הרי שאינך מחוייב. למען ההגינות אפשר לשלם לפי מונה המים ולא צריך תוספות נוספות. אם אין הגבלה בחוזה לגבי אדם נוסף בדירה - הרי שחברה שמגיעה להתארח זה דבר סביר ומקובל. אסור לו להעיף אותה - כל עוד היא בתוך הדירה השכורה וכל עוד אין הרשאה כזאת בחוזה. לעניין הדיווח לרשויות - לא ברורה שאלתך? בעיקרון לא צריך לדווח. אלא אם מעבירים ארנונה ע"ש השוכר ואז מודיעים בעירייה. אם מדובר על מס הכנסה הרי שדירה עד 5000 ש"ח פטורה מתשלום מס באופן עקרוני. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר