לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אפרת

פינוי דירה עכב מכירתה.אשמח לייעוץ בדחיפות

שכרתי דירה ב1/10/13 לתקופת של שנה ובסעיף האופציה נרשם שלשוכר זכות ראשונים לחידוש חוזה ל 1 שנה נוספת מתום השכירות וזאת במידה ותתקבל הסכמת המשכיר לכך. לא צוינו דמי השכירות בשנה השנייה.ליפני חתימת החוזה כששאלתי את בעל הדירה מהי תקופת ההשכרה כי חשוב לי לא לעבור דירה לאחר שנה והסברתי לו שאני חד הורית לילדה קטנה,הוא אמר לי שאהיה רגועה כי יש לי שנה ואופציה כך ששנתיים יהיה לי שקט.זו הסיבה שחתמתי על החוזה.לפני כחודש גיליתי שהדירה מפורסמת להשכרה באינטרנט וכשדיברתי עם בעל הדירה הוא טען שזו טעות ואין לי מה לדאוג.שבוע ימים אח"כ הוא דיבר איתי ואמר לי שהוא מוכר את הדירה וביקש לתאם איתי את הגעתו עם הקונים.נלחצתי מאוד והוא הבטיח שזה לא יפגע בחוזה שלי.עוד מצוין בחוזה בסעיף פינוי המושכר :באם השוכר לא יפנה את המושכר במועדו,הוא מתחייב לשלם למשכיר בעד כל יום של איחור בפינוי המושכר סך של 50$ כפיצוי קבוע ומוסכם מראש.סעיף זה בא להוסיף ולא לגרוע מזכותו של המשכיר לדרוש פיצוי שימצא לנכון עבור הנזק שייגרם לו עקב אי פינוי המושכר. בסעיףבטחון לפינוי המושכר:השוכר מתחייב להמציא שיק ביטחון על סך 20,000 שקלים חתום על ידו לשם הבטחת פינוי המושכר במועדו,לתשלום שכר הדירה ולתשלום הנזקים במידה ויגרמו.שיק ביטחון זה יופקד בידי המשכיר וניתן לפרעו רק במקרים המצוינים בסעיף זה. בסעיף הפרת הסכם רשום:הסכם זה הוא סופי ומחייב וכל צד שיפר את ההסכם או אחד מתנאיו יפצה את משנהו עבור כל נזק והפסד שיגרם לו כתוצאה מהפרה זו. בעל הדירה מכר את הדירה,וביקש ממני ללכת לקראתו ושאפנה את הדירה ב1/8 מאחר שהקונים שמכרו את דירתם התחייבו לקונים והם צריכים לשפץ את הדירה לפני כניסתם.הוא הציע לילשלם לי את ההובלה (שעלותה כ 1000 ש"ח)ואת התיווך במידה ואמצא דירה חילופית דרך תיווך.עוד הוסיף שהוא אינו מחוייב לזה אך זה מה שהוא רוצה לעשות. בינתיים מצאתי דירה חלופית שהכניסה אליה היא ב1/7,מה שלא מוצא כן בעיני בעל הדירהכי זה אומר שחודש אחד הדירה תעמוד ריקה. היום אני יודעת שהוא כבר המון זמן היה מעוניין למכור את הדירה גם בתקופה של השוכרים לפניי הוא הציע את הדירה למכירה.וכשאני קוראת את החוזה היום מתחזקת בי התחושה שמראש הוא לא התכוון להשכירה כפי שהוא הבטיח לי.אני טועה בתחושה הזו? לפי הסעיפים שציינתי שנכתבו בחוזה,האם מגיע לי פיצוי?? לפי מה נקבע סכום הפיצוי???

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב זכותך להישאר בדירה עד תום החוזה. כל יציאה מוקדמת יותר היא בהסכמת הצדדים - לכן כל גובה פיצוי הוא לפי מה שתסכמו ביניכם. אם הוא לא רוצה להשאיר דירה ריקה חודש - את לא מחוייבת לפנות לפני תום השנה. אין חוק לעניין הגובה פיצויים - אלא לפי המקובל ביניכם - פיצוי של העברה ותיווך ואולי שכ"ט עו"ד אם יהיה נראה לי מקובל וסביר. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר