שכירות
שלום רב, באוגוסט 2012 יצאנו לשבתון ארוך לארה"ב והשכרנו את הבית למכר/ידיד קולגה מהעבודה. עשינו חוזה והכל סוכם בכתב. השוכר ביקש שניתן לו את הבית 10 ימים לפני הזמן שנקבע ונוציא ציוד מן הבית. בגלל ההכירות החלטנו להיענות לבקשותיו. לימים גילינו שהוא לא גר בבית כמעט שנה כי התגרש מאישתו ולכן כל נושא התחזוקה נופל על הורי. החוזה חתום רק על שמו. החוזה הוא לשנתיים עם אופציה להארכה אך כתבנו שאם נרצה למכור את הנכס נצטרך להודיע לו שנה מראש. כך היה! אחרי שנה החלטנו למכור את הבית והודענו לו. הוא אמר שהוא מאוכזב שלא ממשיך לשנה שלישית ולא יפריע למכירה ואפילו יסכים לפנות מוקדם יותר. כעבור כמה חודשים שאלנו מה קורה עם המשפחה שלו והאם מצאו בית ומסתבר שאישתו שגרה בבית שלנו לא מוכנה לפנות מוקדם יותר. היא לא מסכימה לכלום. לא עזר לדבר איתה להסביר לה. בשיחות הראשונות איתה היא אמרה שאם תמצא בית להיפך תפנה מיד כשיוצאת לחופשת הקיץ מהעבודה. כדי לעזור לה נתנו לה רשימת בתים גדולה בישוב שלנו והפננו אותה לחברים שרוצים להשכיר וכל בית שראתה פסלה בגלל כל מיני דרישות קטנוניות. הנושא הגיע לויכוח וטונים לא נעימים. כרגע היא מאיימת שאם ניגש אל החצר או אל הבית אנחנו משיגים גבול ויהיו השלכות לכך! האומנם? הבית הינו שלי בטאבו והיא השוכרת ללא חוזה עם שמה. האם היא יכולה לתבוע אותי על השגת גבול? האם זה סתם איום? מה אני יכולה לעשות מבחינת החוזה? האם מותר לה להמשיך לגור שם למרות שהאדם שחתם על החוזה התגרש ולא גר איתה? אשמח לתשובה במייל. תודה טלי
שלום רב בעיקרון הדיירת יכולה להלין במשטרה כנגדכם - למרות שבמשטרה לא נוטים להתערב בסכסוכים אזרחיים ויפנו אותכם לבית המשפט. מאחר ועברו מעל 30 יום מאז שהיא גרה אינכם יכולים להוציאה בכוח כלשהו. הדרך היחידה לפנותה אם הנכם חפצים בכך היא דרך תביעת פינוי בבית המשפט. אשמח לעזור לכם בכך, ומומלץ להזדרז לפני פגרת הקיץ של בתי המשפט. לפרטים נוספים נא ליצור קשר עם משרדי, www.behore.co.il בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן