לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורי

פינו דירה שכורה לאחר חצי שנה מגורים

שלום רב, חתמתי על חוזה שכירות לשנה 3,300 ש"ח לחודש לשנה. עברה חצי שנה ופתאום קיבלתי אתמול מכתב מבעל הדירה והוא מבקש כי אעזוב את הדירה תוך חודשיים ע"פ סעיף בחוזה שמאפשר לו זאת ואין סיבה מוצדקת ובמכתב ציין שאם אחליט להישאר אז השכירות 3,800 ש"ח. הוא חמדן ואין סיבה מוצדקת לבקשתו מלבד סעיף 12.2 לחוזה "המשכיר רשאי לדרוש מהשוכרת לפנות הדירה בהתראה של חודשיים מראש" שחתמתי על החוזה הוא ידע שאני רוצה להישאר תקופה ארוכה ואמר בעל פה שזה בסדר ושהוא לא יעלה השכירות. מותר לו סתם ככה על אף הסעיף לבקש שאעזוב אחרי חצי שנה? אשמח לעזרה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב על אף שאין הדבר מכובד ויפה, הרי שהסכמת לו בחוזה ברגע שנתת את האפשרות לבעל הבית להוציא אותך בהתראה מראש (ולא הגבלת זאת לנושא שאיננו קשור לנושא הכספי למשל). על כן זו זכותו להעלאות את המחיר. בהצלחה,

אורי

תודה רבה על תשובתך המהירה. לא יודעים הכל שחותמים על חוזה שכירות ואז מגלים שבעל הדירה חמדן ותכנן הכל מראש. חבל שחוזה שנועד לשנה ושאין סיבה ממשית לבטלו, מתבטל, ואין אפשרות לעקוף זאת. מעצבן שבעל הדירה אמר בעל פה שהוא מחפש דייר לתקופה ארוכה ואז עושה תרגיל אחרי ששילמתי על הובלת דירה עכשיו אצטרך שוב לשלם על הובלה ורק אחרי חצי שנה של מגורים. אני לא אשאר במחיר כזה אני דיירת טובה ואמצא דירה אחרת. שוב תודה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר