לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מירב

פטירת בעל הנכס-שינוי פרטים

שלום רב, אני שוכרת דירה עם משפחתי וביוני הקרוב אני זכאית למימוש אופציה לשנה נוספת. בעלת הדירה נפטרה לפני כחודש וביתה (שמולה נחתם החוזה) ביקשה לא להעביר את השכירות לח-ן המופיע בחוזה ושהיא תעדכן בימים הקרובים לגבי מספר ח-ן חדש. שאלתי: -איך אדאג לעצמי ולמימוש החוזה מול היורשים (הילדים ככל הנראה). האם יש לחתום על חוזה חדש? -מה אני צריכה לבקש מביתה של בעלת הדירה (מסמך מסויים) בנוגע למספר הח-ן החדש על מנת שאהיה מכוסה מהצד שלי (איך אדע שהח-ן תקין ושהוא שייך ליורשים) ? בתודה מראש, מירב ד.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לא רצוי לחתום על חוזה חדש - שכן יש לך אופציה שלא מימשת בחוזה הקודם. אלא אם יהיה החוזה באותם תנאים ורק השם יתחלף. לגבי החשבון החדש - רצוי לבדוק מי הם היורשים של המנוחה - לפי צוואה שהייתה ואז מבקשים לראות צו קיום צוואה או צו ירושה אם לא הייתה צוואה. זו הדרך המשפטית הנכונה לראות מי היורש ומי רשאי להורות לך לשלם ולהיכן. אם אין צו כזה עדיין מאחר שלא תמיד מוציאים את הצו מיידית והוא לוקח זמן - אפשר לפחות לבקש חתימה מהבת שהתשלום מועבר לה לחשבון לפי דרישתה ואם תהיה דרישה סותרת ע"ס צו ירושה או צו קיום צוואה היא תדאג להעביר את כל התשלום לגורם הנכון. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר