שכירות ללא חוזה
קבלתי בירושה בית ובחצר יש יחידת דיור ביחידת דיור מתגורר קרוב משפחה .שאבי הכניס לגור הקרוב משפחה משלם רק את ההוצאות של היחידה(ללא שכר דירה) לאחרונה התברר לי שהדייר ביחידה נמצא שם ללא חוזה(ההסכם בינהם היה בעלפה בקרוב אני מסים את תהליך צו ירושה ברצוני לדעת האם יש לקרוב משפחה איזו שהיא זכות כלשהיא במידה ואני מבקש מימנו להתחיל לשלם שכר דירה בנוסף להוצאות והוא מתנגד מה עלי לעשות מבחינה חוקית
שלום רב אם הזכות בירושה כוללת את הבית והחצר ואותו קרוב לא מוזכר בירושה ולא צבר זכויות שם מכוח השנים, מומלץ לעשות איתו חוזה מסודר. במידה והוא מתנגד לתשלום ו/או חוזה אתה חייב לפנות בתביעת פינוי לבית המשפט. מאחר ומדובר בקרוב משפח יש לתבוע בבית המשפט לענייני משפחה - תביעה מורכבת יותר מתביעת פינוי רגילה אשר גם איננה מסתיימת מהר כמו בתביעת פינוי רגילה. אשמח לעזור בהכנת התביעה ככל שתידרש. בהצלחה,
תודה על התגובה שתהליך צו קיום צוואה יושלם אצור קשר הקרוב לא מוזכר בצוואה יש בידי זכרון דברים בכתב ידו של אבי על ההסכם בנהם ביום שנכנס לגור ביחידה במסמך רשום שיש חוזה (לאחר חיפוש לא מצאתי חוזה על 4 שנים שחלפו) לפי הלך העינינים נראה שהבחור יודע דבר אחד או שניים לגבי מעמדו אשמח לקבל הסבר לגבי הנאמר על צבירת זכיות מכוח השנים
שלום ישנה אפשרות של זיקת הנאה מכוח השנים - מי שצבר את הזכות מעל ל-30 שנה לדוג'. אבל ע"מ לדייק אצטרך לקבל פרטים נוספים: מה רשום בזיכרון הדברים? כמה שנים גר בדירה הקרוב? תיצור קשר לאחר צו קיום הצוואה ונשמח לעזור. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן