ביטחונות בעת השכרת דירה
שלום רב, רכשתי לפני כחצי שנה דירה אותה אני משכיר , ובמקביל אליה אני שוכר דירה אחרת. כרגע מתגוררת בדירה דיירת טובה ואחראית שאני מכיר באופן אישי (חתמה על חוזה השכירות עם הבעלים הקודמים), בעוד כחודשיים הדיירת תעזוב את הדירה ואני בקרוב אתחיל לחפש דיירים חדשים. מעבר להקפדה הדרושה בבחירת הדיירים החדשים, אני מתלבט לגבי סעיף הביטחונות. הדירה מאובזרת מטופחת (יש בה מזגן מיני מרכזי , מטבח יפה וכו') , אני מבין שערבות בנקאית נחשבת לטובה והמומלצת ביותר, אך עלולה ליצור קושי במציאת דיירים חדשים. אני מתלבט כפשרה האם ניתן לבקש סכום חד פעמי בגובה שכר הדירה החודשי במזומן בעת החתימה על החוזה כפיקדון שיוחזר במלואו לדיירים בעת פינוי המושכר ? (במידה ושמרו על הדירה, ועמדו בכל תנאי החוזה) מדובר בסכום יחסית לא מאד גבוה אבל גם לא זניח...בכל זאת שכר הדירה השנתי הוא סביב ה 3% מערך הדירה. ישנן אלטרנטיבות ראויות אחרות? (חוץ משטר ערבות) תודה מראש
שלום רב ניתן לשלב בין הביטחונות: גם תשלום חודש מראש וגם שטר חוב עם 2 או 3 ערבים טובים ועובדים. כמו כן ניתן לבקש לקבל 12 שיקים מראש לכל שנת השכירות או תשלום מראש דרך חב' אשראי (בניכוי עמלה שלהם כמובן). הכי חשוב להקפיד לקבל את הביטחונות כראוי לפני תחילחת השכירות ומסירת החזקה בדירה. בהצלחה,
שלום שגיא, אני לא בטוח האם כוונתך בתשלום חודש מראש זהה לכוונתי? כלומר מעבר לקבלת 12 שיקים לשנת השכירות, כדאי לבקש מהשוכר סך של חודש שכירות נוסף כפיקדון שיוחזר בתום החוזה כאשר מילא השוכר את התחייבויותיו ? תודה מראש
שלום כן בדיוק. תשלום שנפרע שמוחזק בביטחון אצל המשכיר או עו"ד ויוחזר לשוכר בתום השכירות. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן