לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אסנת

חוזה שכירות

שכרתי לביתי דירה לשנה - החוזה על שמה השיקים שלי והכל היה בסדר. הארכנו לשנה נוספת עד 10/14 מועד בו היתה אמורה להתגייס - יש לי מסמך מגובה (אציין שהיא עתודאית דרך הצבא). הארכנו לשנה נוספת ואז הודיעו לנו שמועד גיוסה הוקדם (יש מסמך מגובה) ונאלצנו להודיע בעל פה למשכירה שאנו עוזבים ומחפשים דייר חדש. לא היתה שום בעיה מצידה. מצאנו דייר שחתם איתה חוזה שבה נכחה ביתי ואביו של השוכר החדש. השוכר החדש נכנס לדירה כמה ימים לפני השכירות שחתם עם בעלת הדירה ושילם לביתי על הימים שבהם נכנס לדירה טרם החוזה שחתם. בין הדייר שהחליף את ביתי ובין ביצי נחתם מסמך בו חתם השוכר החדש שהוא נכנס כמה ימים קודם ומשלם לביתי וכן נכתב שיש בינו לבין המשכירה חוזה . במסמך ביתי ציינה וצילמה את מונה החשמל המים והגז באותו יום שבו עזבה את הדירה. כשבוע לאתר החוזה שנחתם בין המשכירה לדייר החדש שהחליף את ביתי הודיע אבין של הדייר החדש לבעלת הדירה שאיתה חתם חוזה שמחליף אותי שבנו עוזב את הדירה כי נאלץ להתאשפז עקב מצב נפשי. בעלת הדירה התקשרה אלי ויידעה אותי והודיעה לי שאני זאת שמחוייבת לה - יש לי עדיין אצלה שיקים ושיק ביטחון. ומהדייר החדש יש לה חוזה ושיק ביטחןן.רציתי לדעת אם אוכל לבטל את השיקים ומה הדין לגביי. אודה לתשובה דחופה

אסנת

בהמשך לתשובתך - ברשותי נמצא החוזה המקורי שנחתם אך לא רשום בהתחלה באיזה תאריך נערך אך יש את תקופה השכירות. בנוסף רציתי שוב לשאול האם זה שהקדימו לביתי את מועד הגיוס ולפיכך נאלצה להפסיק השכירות האם זו לא עילה להפסקת השכירות ביננו - בלי כל קשר שיש חוזה חדש עם דייר חדש. האם אני צריכה לכתוב לה מכתב ואם כן מה? ואשמח להפגש. תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לא -עצם הגיוס אינו עילה להפסקת חוזה- אלא אם הסכמתם על כך במפורש. רצוי לכתוב מכתב עם כל הדברים האמורים - שיהיה מתועד ולבקש חזרה את הביטחונות ולהודיע על סיומו של החוזה כאמור בגלל הדייר החדש. בהצלחה,

רון כהאן

ברוב החוזים הטובים כתוב בפירוש שאם דייר יוצא מביא דייר מחליף הרי הוא ערב לו עד סוף תקופת השכירות. רק אם הוא ויתר בכתב אז אתה צודק אם לא אתה אחראי לתשלומים שלו. ואם בעל הדירה שחרר אותך מלהיות אחראי הוא היא טיפש ה כי קנית חוזה לשנה ולפי חוק החוזים אתה אחראי לזמן הקצוב התשלומים כתוב בפירוש באים אך ורק להקל.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לכאורה אם נחם הסכם חדש, ויש לכם העתק שלו, ובהיעדר הוראות סותרות הרי שהוא מחליף את ההסכם שלכם ועל כן אינכם חייבים עוד. צריך לראות שהאמור לעיל מסתדר עם ההסכמים השונים שנחתמו - אך לעניות דעתי אינכם חייבים עוד. ביטול השיקים יכול לגרור אותכם לדיונים בהוצאה לפועל וכיוצ"C - מומלץ להגיע להסכמות עם הבעלים מחוץ לכותלי ביהמ"ש - דבר שיגרור אותכם להוצאות נוספות. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר