פיצויים על תיקונים שלא בוצעו
שלום, כחודשיים לאחר ששכרתי דירה, ארונו המטבח התמלאו בעובש, פטריות וריח מצחין. פניתי לבעל הדירה המון פעמים ורק אחרי חודשים רבים, הוא שלח איש מקצוע שקבע שצריךלהחליף את הארונות שניזוקו מרטיבות. לאחר שהארונות הוחלפו, חידשתי את הסכם לשנה נוספת. אחרי שבועיים התברר שגם בארונות החדשים יש עובש, פטריות וריח רע זדאת מאחר ובעלי הבית לא תיקנו את הנזילה. רק לאחר חודשים הנזילה תוקנה אבל הארונות כבר ניזוקו ובעלי הבית לא היו מוכנים לתקן אותם, כי טענו שצריך לחכות שהם יתייבשו שאם לא מוצא חן בעיני שאני אעזוב. בינתיים ההסכם הסתיים ויצאתי מהדירה. האם יש לי זכות לתבוע אותם על החזר שכר דירה/פיצויים, או שבגלל שנשארתי בדירה (תוך התעקשות שיבוצעו תיקונים), אני לא יכולה לתבוע אותם. בעל הדירה טוען, שבגלל שנשארתי בדירה, לא מגיע לי פיצויים/החזר שכר דירה. אגב, גם תיקונים נוספים שהיו בדירה, בוצעו אחרי חודשים רבים.
שלום רב תמיד אפשר לנסות לתבוע - אולם בתי המשפט מוצפים בהרבה תביעות כאלו ולא תמיד יש להם הסבלנות להידרש לכך. אפשר לפנות בתביעות קטנות ולצרף את ההוכחות הדרושות - אולם סביר שבית המשפט לא יפסוק סכומים גדולים עבור הפסד ההנאה מהמושכר. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן